UA-50457385-1

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Μελισσοκομία και κοινωνικά δίκτυα


Να και ένα θέμα που σπαρταράει!

Χα χα χα.

Θέμα που θα έπρεπε να είχε τίτλο καλύτερα "Επαγγελματίες και κοινωνικά δίκτυα" ή "Ορθολογικά σκεπτόμενα άτομα και κοινωνικά δίκτυα" αλλά αποφάσισα να χώσω μέσα την λέξη μελισσοκομία γιατί αυτή λειτουργεί σαν το SEX! Με που την βάλεις μέσα στον τίτλο της αυτομάτως ξέρεις ότι θα την δούνε τουλάχιστο 3-4 φορές περισσότεροι από ότι αν δεν την έβαζες.

Χα χα χα.

Την επόμενη φορά μάλιστα θα ετοιμάσω ανάρτηση σχετικά με τις μετακινήσεις στην μελισσοκομία με τίτλο "Μελισσοκομικό SEX", εκεί να δείτε για πότε θα σπάσει το ρεκόρ προβολών σε χρόνο Dt.

Χα χα χα.

Τι να πούμε  για αυτό το τεράστιο θέμα?

Ήδη έχω κάνει μια πρώτη νύξη επί του θέματος (βλέπετε προηγούμενη ανάρτηση Mή μου τοὺς κύκλους τάραττε), αυτή θα είναι μια εκτενέστερη ανάλυση κάτω από το πρίσμα της εντονότερης συμμετοχής μου τους τελευταίους μήνες (αρκούν μήνες μόνο για να διαμορφώσεις άποψη? Σε μερικούς αρκούν, σε μερικούς δεν αρκούν, δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίδια όπως λέει η γιαγιά μου ο γεροπλάτανος, όσο και αν σε μερικούς αυτό δεν αρέσει -προφανέστατα αυτοί ανήκουν σε αυτούς που δεν τους αρκούν μερικοί μήνες για να διαμορφώνουν άποψη! Χα χα χα-).

Νομίζω ότι έχω ήδη εκδηλώσει την απογοήτευση μου για τα κοινωνικά δίκτυα (όχι τόσο για αυτά όσο μάλλον για αυτούς που συμμετέχουν), δεν θεωρώ ότι είναι χρήσιμη από ένα σημείο και μετά η συμμετοχή σου μέσα σε αυτά (η έντονη συμμετοχή σου μέσα σε αυτά το διευκρινίζω αυτό), το χάσιμο χρόνου που μπορούν να σου επιφέρουν, ο τεράστιος όγκος (άχρηστων) πληροφοριών με τον όποιο σε βομβαρδίζουν, η αρνητική διάθεση και η κακεντρέχεια της πλειοψηφίας των συμμετεχόντων σε αυτά, δημιουργούν ένα αρνητικό ισοζύγιο ωφελειών/ζημιών για τους περισσοτέρους από εμάς.

Τους τελευταίους μήνες το έχω διαπιστώσει περισσότερο έντονα αυτό. Καλώς κακώς έχω αποφασίσει να μοιραστώ εμπειρίες μου, γνώσεις μου, και απόψεις μου μέσα στα κοινωνικά δίκτυα, όχι τόσο στο Facebook όσο μέσα από το Blog μου, ωστόσο όμως κοινοποιώ αρκετές από τις αναρτήσεις μου μέσα στις μελισσοκομικές ομάδες του Facebook οπότε έχει αυξηθεί κατακόρυφα η συμμετοχή μου και στα κοινωνικά δίκτυα.



Ταυτόχρονα έχει αυξηθεί και το επίπεδο ενόχλησης μου από τα στραβά που επικρατούν μέσα σε αυτά. Το κακό είναι ότι έχω διαμορφώσει μια άποψη σχετικά με την αντιμετώπιση μου πάνω σε κάθε συμπεριφορά που με ενοχλεί μέσα σε αυτά. Και είναι κακό γιατί αυτή η άποψη μου είναι μηδενικής ανοχής σε ότι μπορεί να με ενοχλήσει. Βλέπετε μερικοί από εμάς δεν ανακάλυψαν την Αμερική μόλις χθες, είχαμε προφίλ στο Facebook για πολλά πολλά χρόνια (και πριν από αυτό μετείχαμε σε διάφορα Forum για δεκαετίες). Η τριβή μας με αυτό διαμόρφωσε εδώ και πολύ καιρό την συμπεριφορά μας. Στην αρχή είχαμε μαγευτεί με αυτό, αν και το Facebook ποτέ δεν μπορούσε να ισχυρισθεί ότι διεκδικεί πρωτεία ποιότητας. Πάντα ήταν ένα μικρο πηγαδάκι κουτσομπολιών, εξυπνάδων, προώθησης εικόνων και Εγώ, και μέσο για να γκομενίζουν κάποιοι (το 95% των ανδρών και το 1000% από τα καριολάκια-Αχχχχχχ το είχα ανάγκη και εγώ να το βάλω αυτό μέσα στα κείμενα μου! Καριολάκια σε κείμενο? Έγινε! Πάμε παρακάτω! χα χα χα-), μια κατάσταση Ντισκοτέκ του 80 ένα πράγμα δηλαδή χα χα χα. Αλλά πάλι υπήρχε ένα σχετικό επίπεδο υψηλότερο από αυτό που υπάρχει τώρα. Δυστυχώς (εδώ δεν μπαίνει το ευτυχώς) πλέον έχει γίνει τόσο μαζικό το Facebook που έχει μπει όλη η Σάρα και η Μάρα μέσα (ακριβώς Σάρα και Μάρα! Αιχμηρός χαρακτηρισμός που δεν έχω καμία απολύτως διάθεση να τον ανακαλέσω).

Ναι το επίπεδο των συμμετεχόντων στο FB έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, λογικό είναι είμαστε ένας λαός με πολύ χαμηλό πολιτισμικό επίπεδο (και πνευματικό επίπεδο! Μην κρυβόμαστε πίσω από λέξεις!), καθώς το FB αποκτά και μεγαλύτερη μαζικότητα τόσο το επίπεδό του αντιπροσωπεύει το επίπεδο του γενικού πληθυσμού (δυστυχώς το επίπεδο των φοιτητών, -το πρώτο υλικό του FB- όσο χαμηλό και να είναι στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερο από αυτό του γενικού πληθυσμού, όσο αλλάζει η αναλογία τόσο υποβαθμίζεται και το επίπεδο. Δεν αρέσει αυτό σε ορισμένους? Κρίμα, αλλά η αλήθεια δεν είναι αρετή που προκαλεί συμπάθειες) με όλα τα δυσάρεστα που μπορεί να έχει αυτή η ταύτιση.

Το φαινόμενο αυτό φάνηκε καθαρότερα κατά την διάρκεια των εκλογών. Εκεί και αν είδαμε καραγκιοζιλίκι, δεκάδες χιλιάδες φωστήρες από κάθε πλευρά προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ήμασταν ηλίθιοι για τις απόψεις μας (όποιες και να ήταν αυτές) και ότι μόνο αυτοί ήταν γνώστες της Αλήθειας (ανορθόγραφοι μάλιστα φωστήρες, οκ δεν είναι αναγκαίο να ξέρεις σωστή ορθογραφία για να έχεις σωστές απόψεις, αλλά επίσης να μην ξέρεις και μια εφαρμογή που ονομάζεται ορθογραφικός έλεγχος που μπορεί να σου βελτιώσει τα γραπτά σου αρχίζει να δείχνει πολύ μεγάλη έλλειψη επιπέδου γνώσεων που πολύ δύσκολα θα δικαιολογήσει την πεποίθηση σου σχετικά με την ορθότητα των απόψεων σου που βασίζεται σε ένα τόσο στερημένο επίπεδο γνώσεων χα χα χα). Πραγματικά αυτή την περίοδο σκέφτηκα σοβαρότατα είτε να φύγω από το FB, είτε να αρχίσω να διαγράφω μαζικά κόσμο, τελικά επικράτησε η ψυχραιμία και δεν έκανα ούτε το ένα ούτε το άλλο (ακόμα).



Γιατί διαγραφές θα μου πείτε? Γιατί είναι αποτελεσματικές θα απαντήσω! Και γιατί είναι κάτι ακριβώς που θα έκανες και στην πραγματική ζωή. Υποτίθεται ότι τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένας καθρέφτης και της πραγματικής μας ζωής, ε! Το λοιπών στην πραγματική ζωή όταν κάποιος σου σπάζει τα @ρχ!δι@ τι τον κάνεις? Του λες "Μα τι καλή ενασχόληση έχεις! Συνέχισε σε παρακαλώ να κάνεις κομματάκια τα νεύρα μου και την προσωπικότητα μου"? Όχι φυσικά, του κόβεις την καλημέρα, και όταν είσαι σε ένα χώρο που είναι και αυτός είτε τον αποφεύγεις είτε αλλάζεις χώρο. Γιατί να φερθείς διαφορετικά και στο FB? Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα παλιό χρήστη του FB και σε ένα νέο. Ο νέος έχει ως ταμπού το να κάνει διαγραφές και αποκλεισμούς, ο παλιός χρήστης έχει φάει τόσο καγκουριλίκι στην μάπα του που ξέρει ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπισθούν ορισμένες καταστάσεις.  

Αυτός ή να διεγράψεις το προφίλ σου (δηλαδή να έρθουν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα). Το έχω κάνει και αυτό, πιθανότατα θα το ξανακάνω και στο μέλλον, σε χαμένες περιπτώσεις μερικές φορές μόνο οι ακραίες λύσεις δίνουν αποτελέσματα

Μέχρι τότε κρατώ στο ελάχιστο την συμμετοχή μου στο FB. 

Και πώς ορίζεις αυτό το ελάχιστο επίπεδο συμμετοχής μεγάλε?



Το FB πλέον για μένα είναι απλώς ένα μέσο πληροφόρησης και μόνο, μετέχω σε ομάδες (μελισσοκομικές και μη) για να έχω μια ροή πληροφοριών σχετικά με τα αντικείμενα που με ενδιαφέρουν. Το αστείο είναι ότι στο τομέα που με ενδιαφέρει αυτή την χρονική περίοδο περισσότερο (η μελισσοκομία) η ροή των χρήσιμων πληροφοριών που μπορεί να μου προσφέρει το FB έχει σχεδόν μηδενισθεί πλέον. Δυστυχώς ευτυχώς η καμπύλη μάθησης (το παραπάνω σχήμα για όσους δεν γνωρίζουν καλά αγγλικά) υποδεικνύει την τάση που έχει η μάθηση επάνω σε ένα γνωστικό αντικείμενο, στην αρχή η μάθηση είναι ταχύτατη, ο ρυθμός εκμάθησης νέων γνώσεων μεγάλος, εκθετικός σχεδόν, αλλά καθώς αυξάνεται ο όγκος των γνώσεων σου τόσο πέφτει και ο ρυθμός εκμάθησης νέων γνώσεων, μέχρι που φτάνει σε ένα σημείο στο οποίο τείνει να μηδενισθεί, φυσικά και δεν μηδενίζεται ποτέ (ιδίως σε ένα περίπλοκο αντικείμενο όπως η μελισσοκομία, αλλά εδώ θα φανώ πάλι κακός λέγοντας κάποιες αλήθειες, ναι η μελισσοκομία είναι ένα περίπλοκο αντικείμενο αλλά δεν είναι και το ποίο περίπλοκο αντικείμενο που μπορεί να συναντήσει κάποιος! Υπάρχουν αντικείμενα πολύ πολύ πιο περίπλοκα! Μπορεί για κάποιον που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής ίσως να είναι το πλέον περίπλοκο αντικείμενο (αυτό και πιθανότατα η οινολογία) αλλά δεν είναι ο τομέας της πρωτογενής παραγωγής ο περιπλοκότερος και ο πιο απαιτητικός σε γνώσεις τομέας. Όταν σε ένα ερωτηματολόγιο σχολής θετικών επιστημών  στο πρώτο εξάμηνο της η πρώτη ερώτηση (από δέκα αντίστοιχου επιπέδου δυσκολίας ερωτήσεις) είναι να αποδείξεις ότι η ταχύτητα του φωτός είναι σταθερή και τίποτα δεν μπορεί να την ξεπεράσει (αυτό το απέδειξε ο Αϊνστάιν μόλις το 1905 με την ειδική θεωρία της σχετικότητας!) άντε να με πείσεις ότι η μελισσοκομία είναι το δυσκολότερο αντικείμενο από άποψη γνώσεων (από άποψη γνώσεων διευκρινίζω, από άποψη εργασίας μπορεί άνετα να είναι!) που θα συναντήσω ποτέ στην ζωή μου!

Άτομα που θα ασχοληθούν χρόνια με την μελισσοκομία (πρώτα με δικιά τους ενασχόληση σε μελίσσια άλλων καθώς και στα δικά τους, έπειτα με συμβουλές από παλιούς μελισσοκόμους, και με συμμετοχή σε σεμινάρια από φορείς με μεγάλη εμπειρία και κατάρτιση πάνω σε αυτό τον τομέα -βλέπετε προηγούμενη ανάρτηση Σεμινάριο Εφαρμοσμένη Μελισσοκομία- , και με πολύ πολύ καλό διάβασμα από βιβλία μελισσοκομίας καθώς και από περιοδικά μελισσοκομίας, και στο τέλος (ναι στο τέλος!) με ανάγνωση μελισσοκομικών Blog και συμμετοχή σε μελισσοκομικές ομάδες . Ναι παιδιά αυτή είναι η σωστή σειρά, μην γελιέστε, όποιος πει κάτι άλλο δυστυχώς λανθάνει και μάλιστα λανθάνει και πολύ!) έχουν σε μεγάλο βαθμό συμπληρώσει την καμπύλη μαθήσεως τους, αυτό που τους μένει είναι να μάθουν το πως συμπεριφέρονται τα μελίσσια κάτω από τις διάφορες καιρικές συνθήκες, διαφορετικούς γεωγραφικούς χώρους, τις διαφορετικές μελισσοκομικές τακτικές, αλλά αυτά δεν είναι πράγματα που θα τα μάθεις έμμεσα από τις εμπειρίες των άλλων αλλά μόνο άμεσα μέσα από τις δικές σου εμπειρίες και βιώματα που θα έρθουν κατά την διάρκεια των ετών.

Οπότε και διαρκώς η χρήση του FB χάνει την σημασία της πάνω στην πληροφόρηση σου καθώς και στην διαδικασία βελτίωσης των γνώσεων σου πάνω σε αυτή (μάλιστα δεδομένου ότι κυρίως είναι νέοι αυτοί που ασχολούνται με την μελισσοκομία στις μελισσοκομικές ομάδες, αντίστοιχη μικρή είναι και η αξία των γνώσεων που μπορείς να αποκομίσεις από εκεί μέσα, όχι φυσικά ότι δεν μπορείς να κερδίσεις κάτι αλλά αυτό θα είναι κάτι το σπάνιο, πιστέψτε με δύσκολα να δω κάτι που μπορεί να με κάνει να πω "Για κοίτα! Καλό αυτό!"). Μια ακόμα λοξοδρόμηση θα μου επιτραπεί εδώ, παιδιά μελισσοκόμοι που να είναι με τεράστια εμπειρία και με τεράστιους αριθμούς κυψελών δεν θα τους βρείτε μέσα στο FB, και γιατί δεν έχουν χρόνο για αυτό, και γιατί δεν έχουν κέρδος από αυτό (μερικοί θα είναι και της άποψης "Σιγά μην ανοίξω το στόμα μου και τους κάνω μάγκες τους άσχετους!" Το έχω δει να γίνεται σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα γίνεται και σε αυτόν). Μην πετάτε από εδώ και εκεί "Α καλά εσείς οι μελισσοκόμοι τα 'κονομάτε χοντρά!", δεν ισχύει αυτό για τους μελισσοκόμους που θα πετύχετε μέσα στο FB! Το πολύ πολύ να σας πάρουν για χαζούς που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και να πάψουν να ασχολούνται με εσάς. Να έχετε πάντα υπόψη με ποίους μιλάτε, υποθέτω αν ήσασταν σε αγελαδοκτηνοτροφικές ομάδες (αν ποτέ κάνουν κάτι αντίστοιχο οι αγελαδοκτηνοτρόφοι, λέμε τώρα) να μπορούσατε άνετα να πετάξετε κάτι τέτοιο και να αλήθευε, στις μελισσοκομικές ομάδες δεν ισχύει αυτό, όσοι πάτε μόνο για λεφτά αφήστε την μελισσοκομία, δεν θα σας τα προσφέρει ούτε τόσο εύκολα και το κυριότερο ούτε σε τέτοιο βαθμό. Αν γουστάρετε λεφτά πάτε να φτυαρίζετε σκατά (αυτό κάνουν οι αγελαδοκτηνοτρόφοι ή οι μετανάστες που δουλεύουν σε αυτούς), το πιάσατε τον συνειρμό? 

Λεφτά Σκατά! 

Λεφτά Σκατά! 

Λεφτά Σκατά! 

Το εμπεδώσατε? 

Ωραία χα χα χα 

Πάμε παρακάτω.


Είπαμε ένας έμπειρος μελισσοκόμος δεν μπορεί να κερδίσει και πολλά από την συμμετοχή του σε μελισσοκομικές ομάδες, αυτό τον κάνει να μην θεωρεί και ιδιαίτερη την σημασία που μπορεί να έχουν πάνω σε αυτό το τομέα οι μελισσοκομικές ομάδες. Και το κυριότερο και η σημασία που μπορεί να έχουν και αυτοί που συμμετέχουν σε αυτές. Θα δώσει στον καθένα το χρόνο που του αναλογεί για να του κινήσει το ενδιαφέρων .Μέσα σε ομάδες με χιλιάδες άτομα δεν μπορείς να δώσεις πάνω από μερικά λεπτά σε κάθε ένα για να αποφασίσεις αν είναι κάτι το αξιόλογο ή όχι, αν σε αυτό τον ελάχιστο χρόνο (δυστυχώς!) που έχεις αποφασίσεις να του την πεις, ε το έχεις χάσει το παιχνίδι! Ιδίως αν είναι παλιός και στο FB η διαγραφή θα είναι άμεση (πες μπαίνεις σε ένα μπαρ, βλέπεις τον μπάρμαν που τον ξέρεις και του λες μια κουβέντα πάνω σε ένα σχόλιο του, και ταυτόχρονα σε ανταπαντά ένας άλλος θαμώνας χωρίς να του έχεις απευθύνει τον λόγο και στην λέει, τι νομίζετε θα γίνει? Θα πείτε "Μα τι ευθύτητα πνεύματος, να συνεχίσω να συνομιλώ με αυτό τον μόρτη!" ή το γνωστό "Ο κλασικός Έλληνας ΜΑΛΑΚΑΣ!"? Πάμε στοίχημα ότι 999 στους 1000 ανθρώπους θα πούνε το δεύτερο? χα χα χα). Και φυσικά στους κλασικούς Έλληνες μαλάκες τι κάνουμε? Τους αγνοούμε επιδεικτικά και τους αφήνουμε να βράζουν στο ζουμί τους γιατί κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν καταδέχεται να ασχολείται μαζί τους. 

Είπαμε γιατί να διαφέρει η συμπεριφορά μας στα κοινωνικά δίκτυα από την πραγματική μας ζωή, ιδίως γιατί να διαφέρει η συμπεριφορά μας στα κοινωνικά δίκτυα από την πραγματική μας ζωή σε κάποιους που δεν κάνουν καμία προσπάθεια να διαφοροποιήσουν την συμπεριφορά τους ανάμεσα σε αυτά τα δύο? 

Στα υπόψη αυτό, ο χρόνος που θα διαθέσει κάποιος για εσάς στα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι δεδομένος, ούτε και ορίζεται από την ιδέα που έχετε εσείς για τον εαυτό σας αλλά από την ιδέα που θα αποκομίσει αυτός για εσάς μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα επαφής μαζί σας (και συνήθως και η πρώτη εντύπωση είναι και η σωστή, εμπειρικός κανόνας αυτός, και αυτό στα υπόψη!).

Καλά ρε μεγάλε και εσύ γιατί ασχολείσαι με τα κοινωνικά δίκτυα αν είναι να μην έχεις κάποιο κέρδος?


Καλή ερώτηση!

Ποίο είναι το απώτερο κίνητρο σου?

Μου είχε αρέσει όταν είχα δει σε ένα μελισσοκομικό Forum (στα μελισσοκομικά Forum να συμμετέχετε, ξέρετε κάποτε δεν υπήρχε FB αλλά αυτά υπήρχαν!) κάποιον να αναρωτιέται για τα απώτερα κίνητρα που μπορεί να έχει κάποιος άλλος με την δημιουργία ένας μελισσοκομικού blog ή μια μελισσοκομικής σελίδας ή ομάδας. Το πρώτο που σκέφτηκα είναι "ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ωραία οι ίδιοι μαλάκες που λένε μαλακίες στις μελισσοκομικές ομάδες λένε μαλακίες και στα μελισσοκομικά Forum!" Χα χα χα, το επόμενο που σκέφτηκα είναι "Οκ δεν γουστάρω να κάνω εγγραφή εδώ" (μία ακόμα περίπτωση που τα άγρια διώχνουν τα ήμερα, ερωτήματα τέτοιου τύπου σου κάνουν την διάθεση, απώτερα κίνητρα? Υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν? Εδώ ακόμα και ο Ναζωραίος που πέθανε πάνω σε ένα ξύλο, είχε απώτερα κίνητρα, άλλοι θέλουν τα λεφτά σου, αυτός ήθελε την ψυχή σου!!! Χα χα χα.), όλοι έχουμε απώτερα κίνητρα, άλλοι θέλουν να διαφημισθούν, άλλοι να δικτυωθούν, άλλοι να πουλήσουν, άλλοι μπορεί απλώς να έχουν σκοπό την σωτηρία της ψυχής τους, το ζήτημα είναι ότι όλοι έχουν απώτερα κίνητρα, το να αμφισβητείς αυτούς (διευκρίνηση δεν υπάρχουν Αυθεντίες ούτε σε αυτούς που γράφουν στα μελισσοκομικά Blog και ομάδες αλλά δυστυχώς ούτε και σε αυτούς που τους κάνουν κριτική! Να έχετε στα υπόψη και αυτό στην κριτική σας) καθώς και την προσφορά τους εξαιτίας "απώτερων κινήτρων" είναι σαν να λες "δεν ξαναπαίρνω ανάσα γιατί παράγω διοξείδιο του άνθρακα και συμβάλω στο φαινόμενο του θερμοκηπίου!" χα χα χα. Αυτά τα ερωτήματα δεν υποδηλώνουν αγαπητέ μου νοημοσύνη, αυτά τα ερωτήματα υποδηλώνουν άκομψα κεκαλυμμένα συμπλέγματα χαρακτήρα και μόνο. Ωχ σήμερα η αλήθεια μου πονάει, δεν θα κάνω και πολλούς νέους φίλους, δεν πειράζει, βασικός κανόνας στο Blogging είναι και ο εξής : Δεν μπορείς να είσαι αρεστός σε όλους, χώνεψε το και ξεπέρασε το! Τι να κάνουμε για μερικά κλικ παραπάνω να το παίζουμε καλούλιδες με όλους? Λάθος Blog διαβάζετε, λάθος Blogger βρήκατε, συμβουλή μου αν δεν γουστάρετε το τι γράφω είναι να με κάνετε αποκλεισμό! Θα κερδίσετε χρόνο και εσείς και εγώ, τουλάχιστο θα ξέρω ότι αυτή η ανάρτηση βρήκε πρόθυμα αυτιά και ακόμα πιο πρόθυμα χέρια για να κάνουν αυτό ακριβώς που προτείνει χα χα χα. 

Το δικό μου κίνητρο είναι η διάδοση της γνώσης, θέλετε ρομαντισμός, θέλετε ηλιθιότητα, έχω την δικιά μου κοσμοθεωρία (ναι με κατηγόρησαν και για αυτό! χα χα χα), θεωρώ ότι με το παράδειγμα μπορεί να βελτιώσεις τους άλλους, να συμμερισθούν τις αρχές που αποδέχεσαι εσύ, να ορίσεις ένα πρότυπο συμπεριφοράς που θα αποδέχονται όλο και περισσότεροι. Ταυτόχρονα όμως δεν είμαι διατεθειμένος να υποστώ τα μαρτύρια του Ιησού για να πετύχω κάτι τέτοιο. Διαρκώς με απασχολούσε το ζήτημα γιατί αυτοί που κάνουν όλες τις μελισσοκομικές ομάδες και Blog δεν συμμετέχουν και τόσο ενεργά στους μελισσοκομικούς διαλόγους, πλέον το ξέρω. Η πιθανότητα στην Ελλάδα να στοχοποιηθείς αν ξεχωρίσεις κάπου είναι τεράστια, με που θα δείξεις κάτι διαφορετικό, κάποιοι στην έχουν στημένη στην γωνία, περιμένουν να γράψεις 5-6 λέξεις κάπου σε ένα σχόλιο για να σου την πούνε (το σύνδρομο του Billy the kid το ονομάζω αυτό, κάθε κομπλεξικός προσπαθεί να την πει σε κάποιον που μπορεί να είναι περισσότερο γνωστός για να αποκτήσει (σύμφωνα με τον ελαττωματικό τρόπο λειτουργίας της ψυχοσύνθεσης και σκέψης του πάντα) μεγαλύτερο κύρος στα μάτια των άλλων, σκότωσε τον πρώτο πιστολέρο για να γίνεις εσύ ο πρώτος πιστολέρο, μιλάμε επίπεδο ωριμότητας σκέψης πεντάχρονου και όχι ιδιαίτερα έξυπνου παιδιού χα χα χα). 

Φυσικά αυτό προκαλεί αηδία και σου μειώνει την διάθεση να συνεχίσεις να προσφέρεις στους άλλους (και αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιοι τύποι, καταστρέφουν κάθε διάθεση για προσφορά από αυτούς που πραγματικά την έχουν, και δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα αυτοί στους άλλους και ταυτόχρονα το αφαιρούν και από αυτούς που θέλουν να προσφέρουν, καλή δουλεία μαλάκα, μπράβο!!!!!).

Επίσης μου αρέσει να βοηθώ και άτομα που μου ζητάνε την βοήθεια σε προσωπικό επίπεδο, οι ερωτήσεις τους πολλές φορές με βοηθούν να βάλω τις γνώσεις μου σε σειρά, να αντιμετωπίσω προβλήματα που μπορεί να μην έχουν ακόμα συμβεί, να σκεφτώ καταστάσεις που μπορεί να μου συμβούν στο μέλλον τώρα, να ξαναθυμηθώ προβλήματα και αγωνίες που τα είχα ζήσει και εγώ σε προγενέστερες εποχές, να μην χάνω επαφή με τον ενθουσιασμό που διακρίνει τους νεότερους στην μελισσοκομία, και τέλος να γνωρίζω άτομα που μπορεί να αποτελέσουν φίλους μου και στο μέλλον, αν και δεδομένου ότι είμαι καμένος και επιφυλακτικός με την έννοια "φίλος" δύσκολα μπορώ να αποδεχθώ πλέον κάποιον σαν πραγματικό φίλο. Στα υπόψη και αυτά.

Αυτά δυστυχώς μπορούν να χαθούν εάν απομακρυνθώ από τα κοινωνικά δίκτυα, και αυτά είναι ακόμα που με κρατούν μέσα σε αυτά (το ξαναλέω, ακόμα), αλλά φυσικά με τους όρους που θέτω εγώ. Βοήθεια και αλληλοϋποστήριξη αλλά όχι και "Σταυρώστε με για να αγιάσω". Ελπίζω από τους περισσότερους από εσάς αυτό να γίνεται αποδεκτό, από αρκετούς υποθέτω δεν θα γίνει, δεν πειράζει καλή καρδιά, εγώ από την πλευρά μου εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. 

Το λοιπών παίδες όσοι τουλάχιστο μετά από αυτή την εξομολόγηση μου θα συνεχίσετε να με παρακολουθείτε τα ξαναλέμε, για τους υπόλοιπους το μόνο που θα πω είναι "Αντίο δεν θα τα ξαναπούμε και μην μας γράφετε!"

Χα χα χα.





Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 8/06/2014.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου