UA-50457385-1

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Η ευθύνη του νέου μελισσοκόμου



Να μπω και εγώ εδώ μέσα (σιγά μην χάσω χα χα χα), καλό είναι να υπάρχουν νέοι μελισσοκόμοι πολλοί, θέλουμε νέο αίμα, το αν αξίζουν όλοι τους είναι άσχετο, ο χρόνος θα τους ξεδιαλύνει όλους, αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι αυτοί που θα μείνουν θα είναι σωστοί μελισσοκόμοι! Όπως δεν σημαίνει ότι και όλοι οι παλιοί μελισσοκόμοι είναι σωστοί!. Ανάλογα τον άνθρωπο, είτε θα βοηθήσει τον κλάδο να πάει μπροστά είτε θα συντελέσει οι παθογένειες του κλάδου να εξακολουθήσουν να υπάρχουν (και σε ορισμένες περιπτώσεις να βοηθήσει να βγουν νέες παθογένειες).

Οι ομάδες του FB δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να βοηθήσουν γιατί κυρίως στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούνται από νέα άτομα που δεν γνωρίζουν, και δεύτερον το κλίμα μέσα τους δηλητηριάζεται από το πνεύμα του ανταγωνισμού (είτε ανάμεσα σε νέους και παλιούς είτε και ανάμεσα σε μελισσοκόμους), γιατί όπως το έχω τονίσει και αλλού, όλοι εσφαλμένα νομίζουν ότι μπορούν να έχουν ένα μεγάλο κομμάτι της πιάτσας (μεγάλη πλάνη αυτό! Ακόμα και 1000-1500 κυψέλες να κάνεις ούτε το 0,1% των συνολικών κυψελών στην Ελλάδα δεν θα έχεις! Απλή αριθμητική, αλλά κατά παράξενο τρόπο λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει αυτό το γεγονός!).

Επίσης μετά από λίγο σε κάθε μελισσοκομική ομάδα άτομα που συμμετέχουν και ξέρουν κάτι παραπάνω μετά από τις συνεχείς τριβές (ή και γιατί ο φόρτος εργασίας τους αυξάνει) σιγά σιγά αποχωρούν (δεν αναφέρομαι σε εμένα παιδιά, έχω πολλά χρόνια σε μελισσοκομικές ομάδες και έχω δει αυτό το φαινόμενο να συμβαίνει συνέχεια, κάθε μερικά χρόνια αυτοί οι οποίοι ξέρουν κάτι παραπάνω και ξεχωρίζουν τους βλέπεις να κόβουν λάσπη, σε μελισσοκομικές ομάδες είμαι από την αρχή τους, επαναλαμβανόμενο φαινόμενο είναι αυτό). Πέρα από το FB υπάρχουν και τα Blog, μπορούν να βοηθήσουν και αυτά. Αλλά όπως στις μελισσοκομικές ομάδες (και μελισσοκομικές σελίδες, μην τις ξεχνάτε και αυτές) οι διαχειριστές τους τις έχουν για να βοηθήσουν στην προβολή τους (κανένα κακό με αυτό) έτσι και εκεί (στα Blog)  πάντα γίνονται για την προβολή του διαχειριστή τους (το να προσπαθήσει να πείσει κανείς για το αντίθετό το βλέπω αδύνατο, οπότε είναι μια παραδοχή χωρίς κόπο-το αντίθετο θα ήθελε πολύ κόπο χα χα χα-).

Το αν όμως αυτός που έχει τα παραπάνω (ομάδες, σελίδες, Blog) ξέρει για ποιο πράγμα μιλά αυτό είναι στην δικιά σας την κρίση! Εγώ βάζω τον Σατανά μέσα σας και αναφέρω ότι Αυθεντίες δεν υπάρχουν, δόγματα δεν υπάρχουν, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, η μελισσοκομία είναι απλή αλλά και περίπλοκη μαζί, ο καθένας θα εφαρμόσει μια εξατομικευμένη μελισσοκομία που θα τον βολεύει!

Επίσης αναφέρω ότι θα φιλτράρει το κάθε τι κάτω από το παραπάνω πρίσμα και θα βγάλει τα πορίσματα του ανάλογα με το κάθε τι που του λένε. Αλλά αυτό βασίζεται στις δικές του τις ικανότητες ορθής σκέψης, στις δικές του γνωστικές βάσεις πάνω σε πολλούς κλάδους καθώς και στην ίδια την ζωή (αυτό που οι παλιοί το λένε πανεπιστήμιο του πεζοδρομίου!), τις δικές του ικανότητες κριτικής σκέψης (που μπορεί να έχει ή μπορεί να μην έχει).

Όλα τα παραπάνω είναι υποχρεωμένος οποιοδήποτε ενήλικας να τα διαθέτει (υποτίθεται αυτά μαθαίνεις στο σχολείο από τους καθηγητές, αυτά μαθαίνεις στο σπίτι από τους γονείς) και να τα χρησιμοποιεί διαρκώς, και δεν είναι ευθύνη του κάθε διαχειριστή ή Blogger να στα εμφυσήσει μέσα σου! Αυτή στην πραγματικότητα θα είναι η μόνη σου περιουσία καθώς και εργαλεία-όπλα που θα σε βοηθήσουν στην  πορεία σου μέσα στην ζωή.

Γιατί την ευθύνη των επιλογών σου και τον αποφάσεων σου μέσα σε αυτή (την ζωή σου) την έχεις εσύ και μόνο εσύ. Το αν θα ακολουθήσεις τον Α ή τον Β τρελό προφήτη (γιατί όλοι τρελοί προφήτες είμαστε χα χα χα) είναι δικιά σου και μόνο ευθύνη. Οι συμβουλές που εσύ θεωρείς ότι είναι σωστές θα επηρεάσουν την δικιά σου και μόνο ζωή ή εργασία. Δεν έχει καμία ευθύνη πάνω σε αυτά κανένας άλλος (ή τουλάχιστο  με αυτή την οπτική θα πρέπει να βλέπεις κάθε τι που σε προτείνουν, γιατί απλούστατα δεν μπορείς να ξέρεις αν πράγματι ξέρουν τι λένε ή είναι Αλλού Φαν Παρκ χα χα χα. Οπότε και η κριτική σου σκέψη σε κάθε συμβουλή θα έχει και αυτό το δεδομένο στα υπόψη της).

Το μόνο που μπορεί κάποιος να σου χαρίσει πάνω σε αυτή την διαδικασία είναι και το παραπάνω! Να σου πει "μην εμπιστεύεσαι κανέναν, ποτέ, και για τίποτα"!

Αυτό είναι δώρο!

Το να σου λέει διαρκώς "Με ξέρετε εμένα, προσπαθώ για σας, εμπιστευθείτε με τυφλά" είναι παγίδα! Δεν λειτουργούν έτσι τα ώριμα, σκεπτόμενα, και ορθολογικά άτομα.

Διάολε τζάμπα φάγαμε το μήλο της γνώσης του καλού και του κακού!


Χα χα χα.

Σημείωση του Συγγραφέα

Το παραπάνω αποτελεί μια απάντηση σε μια συζήτηση στο Facebook και νομίζω μπορεί να σταθεί και από μόνο του χωρίς την ίδια την συζήτηση, όπως και ότι αξίζει (και πρέπει!) να το δούνε όσο το δυνατό περισσότεροι. 

Αν στο τέλος η κατάληξη μου θα είναι στην κόλαση η περηφάνια θα είναι το θανάσιμο αμάρτημα μου!

Χα χα χα

Bear's Nest

Never Never Land 15/09/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου