UA-50457385-1

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Και τώρα ύπνο τα καλά τα παιδάκια



 Αυτή η ανάρτηση δεν είναι πολιτικού περιεχομένου. Δεν είναι ανάρτηση που στόχο έχει να δείξει το "Φως το Αληθινό" όπως νομίζουν ότι κάνουν χιλιάδες "πεφωτισμένοι" bloggers που θεωρούν ότι καθήκον τους είναι να μυήσουν τους πάντες στην "Αλήθεια" τους. Δεν είναι ανάρτηση που στόχο έχει να υψώσει μπαντιέρες και να διακηρύξει ακόμα μια επανάσταση από αυτές που ξεσηκώνουν τα μυαλά όλων των επαναστατών του καθιστικού.

 Αυτή είναι μια ανάρτηση απογοήτευσης και μόνο. 

 Απογοήτευση από το πανηγύρι των τελευταίων εβδομάδων που σιγά σιγά τελειώνει αλλά οι βαθύτερες επιπτώσεις του θα αρχίσουν να φαίνονται από εδώ και πέρα και θα μας συνοδεύουν για πολλές δεκαετίες στο μέλλον.   

 Απογοήτευση από την διαπίστωση του πόσο χαμηλού πνευματικού και ηθικού επιπέδου είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού Λαού.

Απογοήτευση από την διάψευση της εικόνας που είχα πλάσει για ορισμένους από τους διαδικτυακούς μου φίλους με τους οποίους είχα αποφασίσει στο μέλλον να συνεργαστώ μαζί τους (όχι πια!).

 Πέρασαν δύο εβδομάδες μετά τα γεγονότα της διακήρυξης του δημοψηφίσματος ,της σφαγή της αλήθειας από την τηλεόραση από την μια πλευρά και των κοινωνικών δικτύων και των blogs από την άλλη, την διάσπαση του Ελληνικού λαού πάλι σε δύο στρατόπεδα, το ατελείωτο ξεκατίνιασμα και την επίδειξη απύθμενου μίσους μέσα στα κοινωνικά δίκτυα, την κατάρρευση της τραπεζικής αγοράς (που θα ακολουθήσει και κατάρρευση της εμπορικής και τραπεζικής πίστης πλήρως), την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, τις παραιτήσεις από όλες τις πλευρές, το αγωνιώδες τρέξιμο και τα παρακάλια για να μην μας πετάξουν από την ευρωπαϊκή ένωση (δυστυχώς την παγκόσμια κατάρρευση της αγοράς δεν την είδαμε, όσο και αν αυτή η εξέλιξη ήταν έκπληξη για μερικούς! χα χα χα), το ξεχέσιμο από τους Ευρωπαίους που το λουστήκαμε χωρίς πολλές πολλές αντιρρήσεις (γιατί όταν ζητάς απεγνωσμένα λεφτά έχεις κατεβασμένα τα αυτιά! Αξιοπρέπεια το λέμε αυτό!), την υπαγόρευση από τους δανειστές των όρων (σκληρών) που θέλουν να μας επιβάλουν για να δώσουν τα λεφτά (αυτό ακριβώς σημαίνει η τεχνική βοήθεια των Γάλλων!), και την κατεπείγουσα προώθηση για ψήφιση του νομοσχεδίου από την βουλή.

 Πιθανότατα θα δούμε τις επόμενες ώρες παραιτήσεις, δηλώσεις λεβέντικες, ψήφιση του νομοσχεδίου, ξέχεσμα λίγο ακόμα από τους δανειστές, ψήσιμο στα χείλη μέχρι να το υπογράψουν, και σε περίπτωση που όλα πάνε καλά υπογραφή από αυτούς (ναι φτάσαμε στο να έχουμε ένα σκληρό νέο μνημόνιο και να παρακαλούμε για να το υπογράψουν! χα χα χα), και φυσικά μετά διαχείριση αυτής της ήττας ως νίκη (υποθέτω μετά από την καταστροφική εκστρατεία του ο Ξέρξης στην Ελλάδα θα παρουσίασε την σχεδόν ολική καταστροφή του στόλου του και του στρατού του από τις απανωτές νίκες των Ελλήνων ως νίκη! Όπως ακριβώς και εμείς παρουσιάζουμε την καταστροφή του 40 ως τεράστια νίκη -500.000 Έλληνες Νεκροί, η οικονομία πλήρως κατεστραμμένη και ένα πισωγύρισμα οικονομικό δεκαετιών πίσω, και ένας τρομερός εμφύλιος που δίχασε το έθνος για δεκαετίες δεν μπορείς αν είσαι λογικός άνθρωπος να τα ορίσεις όλα αυτά ως "Νίκη"-).

 Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με αυτά γιατί αποτελούν υλικό για να ασχολούνται οι ιστορικοί του μέλλοντος  (και οι κωμικοί του παρόντος! Χα χα χα). Εγώ θα ασχοληθώ μόνο με το κλίμα μισανθρωπισμού, ανορθολογισμού και μισαλλοδοξίας που επικράτησε στα κοινωνικά δίκτυα και μου το πρόσφεραν απλόχερα αρκετοί από τους "φίλους" που έχω στο διαδίκτυο.  

 Μου φαίνεται απίστευτο το τι ξεστομίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες από σχεδόν παντού! Πρώτη φορά είδα τόσο μίσος, τόση ανοησία, τόση καφρίλα, τέτοια έλλειψη ανοχής για τις άλλες απόψεις, τέτοιο έλλειμμα δημοκρατικότητας από τόσους πολλούς.

  
 Όλο αυτό το κλίμα με ανάγκαζε να βγάζω την "εβδομάδα του μίσους" δημοσιεύσεις και αναρτήσεις για να μπορέσω είτε να ελαφρύνω το κλίμα είτε για να υπενθυμίσω ότι ο καθένας έχει επιπτώσεις από αυτά που λέει. Φυσικά μόνος μου τα έλεγα μόνος μου τα άκουγα (μάλλον! Θέλω να ελπίζω ότι ίσως κάποιοι να τα είδαν και να αλλάξανε την συμπεριφορά τους).

 Δυστυχώς κάποιοι όμως αδίκησαν τον εαυτό τους (ή έτσι θέλω να πιστεύω), δείχνοντας ένα χαρακτήρα μικροπρεπή και μισαλλόδοξο προσβάλλοντας και υποτιμώντας κάθε ένα που δεν είχε τις απόψεις τους ή την οπτική τους προς την ζώη.

 Δυστυχώς επίσης κάποιοι αδίκησαν τον εαυτό τους δείχνοντας ένα επίπεδο νοημοσύνης πολύ κατώτερο από αυτό που αξίζει στο είδος Homo Sapiens Sapiens με το να αποδέχονται άκριτα ότι τους παρουσιάζει το κάθε κωλοblog (καλά μιλάμε αυτή την εποχή ντράπηκα που είμαι blogger! Με τις μαλακίες που κάνουν οι bloggers σε μερικά χρόνια θα λες ότι είσαι blogger και θα σε αντιμετωπίζουν σαν κτηνοβάτη παιδεραστή κανίβαλο! Χα χα χα). Αν είναι δυνατό να θεωρείτε ότι όσα λένε οι τηλεοράσεις είναι ψευδές (που σε πολύ μεγάλο βαθμό ναι είναι ψευδές!) και να θεωρείτε ότι βλέπετε γραμμένο από εδώ και εκεί ως αληθές (πάνω σε αυτό το φαινόμενο είχα ασχοληθεί σε προηγούμενη ανάρτηση μου Γιατί είναι τόσο δύσκολο να σκεφτόμαστε λογικά?)! Ίσως γιατί αυτά που λένε ταιριάζουν στην άποψη που έχουν για την πραγματικότητα (που την έχουν διαμορφώσει όμως αυτά τα blog! Φαύλος κύκλος! Χα χα χα). 

 Και δεν ήταν λίγοι! Μια ολόκληρη θάλασσα από άτομα με μεγάλο στόμα αλλά με μικρή ψυχή και ακόμα μικρότερο μυαλό δυστυχώς τα καταραμένα τα κοινωνικά δίκτυα τους φέρανε κυριολεκτικά στα πόδια μου (μάλλον στα μάτια μου! Χα χα χα). Ναι ήταν ένα πολιτισμικό σοκ για μένα να μοιράζομαι ένα κόσμο που δεν μου ήταν γνωστός μέχρι τώρα (ή μπορεί να ήταν αλλά οι συναναστροφές μου με τέτοια άτομα συνοδευόταν από κατανάλωση αλκοόλ που άμβλυνε μάλλον την ικανότητα ορθής μου κρίσης πάνω σε ότι λέγανε χα χα χα). Δυστυχώς η δομή των κοινωνικών δικτύων μπορεί να σου προσφέρει το αντίστοιχο της γηπεδοποίησης και του αντίστοιχου φανατισμού που επικρατεί μέσα σε αυτά στην οθόνη του υπολογιστή σου.

 Και αυτό είναι κάτι που δεν το αποδέχομαι!



 Το παραπάνω ήταν μια προειδοποίηση γιατί πιστεύω στις δεύτερες ευκαιρίες. Και με αυτό έδινα το σήμα σε αρκετούς να αλλάξουν την συμπεριφορά τους και την εικόνα που δείχνουν στους άλλους για να πάψουν επιτέλους να αδικούν τους εαυτούς τους.

 Δυστυχώς όμως δεν πιστεύω στις τρίτες ευκαιρίες!

 Οπότε όσοι δεν το πιάσανε το υπονοούμενο (που το είχα βάλει πάνω σε μια πινακίδα με Νέον σαν αυτές του Las Vegas! Χα χα χα) και συνέχισαν το παραλήρημα μισαλλοδοξίας και ανορθολογισμού δυστυχώς με ανάγκασαν να απενεργοποιήσω την παρακολούθηση τους από εμένα και να μην έχω στην αρχική μου σελίδα αναρτήσεις από αυτούς. Δεν τους διέγραψα όπως συνήθως κάνω σε ότι με απογοητεύει γιατί πιστεύω ότι μερικοί από αυτούς μπορεί να καταλάβουν ότι μάλλον κάπου το είδαν λάθος το θέμα (ιδίως μετά από την κυβίστηση που είδαμε τις τελευταίες ημέρες χα χα χα) και να προσπαθήσουν να διορθώσουν την ζημία που κάνανε στον εαυτό τους και την εικόνα τους.

 Φυσικά θα μου επιτρέψουν να μην παρακολουθήσω αυτή την πορεία τους προς τον ορθολογισμό ή την απόκτηση αρετών που θα ομορφύνουν την ψυχή τους! Αν ποτέ το καταφέρουν ίσως να αποτελέσουν αντικείμενο ενδιαφέροντος ξανά από μένα, μέχρι τότε όμως θα πρέπει να κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι.

 Επίσης όσοι θεωρούν ότι μια τέτοια συμπεριφορά από μέρος μου είναι προσβλητική για την αξιοπρέπεια τους μπορούν να με διαγράψουν και να με μπλοκάρουν επίσης. Είναι υπέροχο ταυτόχρονα να θεραπεύονται αξιοπρέπειες και να μου κάνουν κάποιοι την χάρη να με απαλλάσσουν από την παρουσία τους.

 Νιέμα Προμπλέμα που έλεγε και ο Μπάνε Πρέλεβιτς (ΠΑΟΚ ολέ!!!!) ! Χα χα χα.

 Αυτά για σήμερα παιδάκια, άντε γεια σας και χαρά σας.









Adios Amigos Locos


Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 10/7/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου