UA-50457385-1

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Ο μελισσοκόμος Ον Καπιταλιστικό



 Σήμερα το θέμα του μαθήματος της Ανωτάτης Μελισσοκομικής Σχολής του Βορρά είναι η πολιτικό-οικονομική θεώρηση της μελισσοκομίας και η ταξική θεώρηση και ιδεολογία του εκάστοτε μελισσοκόμου. Σκοπός του μαθήματος είναι να καταπολεμηθούν διάφορές αυταπάτες και ψευδαισθήσεις σχετικά με την φύση της εργασίας του μελισσοκόμου που διαδίδουν ορισμένοι αιθεροβάμονες αθεράπευτα ρομαντικοί παλαβοί που προφανώς έχουν υποστεί εγκεφαλική βλάβη!

 Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς, άνθρωποι που μιλάνε για μελισσούλες και λουλουδάκια δεν δίνεται να είναι τίποτα άλλο από παλαβοί!

 Εσείς ως φοιτητές της παραπάνω δοξασμένης Ανωτάτης Μελισσοκομικής Σχολής του Βορρά δεν επιτρέπεται να κατέχετε τέτοιες άστοχες και πλανεμένες απόψεις σχετικά με την φύση της εργασίας σας.

 Μελισσοκόμους με όρχεις μπρούντζινους  επιτρέπεται να βγάζει η ένδοξη σχολή μας και μόνο.Όσοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν το ορθό δόγμα της σχολής μπορούν πάντοτε να εγγραφούν σε οποιοδήποτε σχολή κοπτοραπτικής για να διακριθούν σε πεδία διαφορετικά από το τιμημένο πεδίο της μελισσοκομίας και ακόμα περισσότερο της μελισσοκομίας του Βορρά.

 Όποιος θέλει να αποχωρίσει από το μάθημα και αυτομάτως από την σχολή μπορεί να σηκωθεί και να διαβεί την πόρτα της τάξης μας.

 Κανείς?

 Όχι?

 Υπέροχα!

 Αυτό και μόνο περίμενα από φοιτητές της Ανωτάτης Μελισσοκομικής Σχολής του Βορρά!

 Οπότε μπορούμε να συνεχίσουμε το μάθημα μας, αναλύοντας τον τίτλο της Ο μελισσοκόμος Ον Καπιταλιστικό. Προκλητικός μεν τίτλος πλήρως ορθός προς την ακρίβεια του δε! Ο Γερμανός φιλόσοφος και κάτοχος πλούσιας τριχοφυΐας προσώπου Κάρολος Μαρξ (προφανέστατα χίπστερ 150 χρόνια πριν από όλους τους άλλους!) είχε ορίσει την τάξη των Καπιταλιστών ως την τάξη αυτών που κατέχουν τα μέσα παραγωγής και η οποία καρπώνεται την υπεραξία που δημιουργεί η εργατική τάξη (η τάξη που δεν κατέχει μέσα παραγωγής και μπορεί να προσφέρει μόνο την μισθωτή της εργασία). Και ως υπεραξία όριζε την αξία που παράγει η εργασία πέρα από την αξία της εργασίας η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίωση του εργαζομένου.

 Ο σοφός Γερμανός φιλόσοφος δεν είχε υπόψη του την δραστηριότητα της μελισσοκομίας όταν έγραφε το Κεφάλαιο του για αυτό και δεν έκανε ποτέ την συσχέτιση της μελισσοκομίας με τον καπιταλισμό προφανέστατα, αλλά το αντικείμενο που μας ενδιαφέρει και το οποίο διδάσκεστε στην σχολή μας κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα λαμπρό παράδειγμα του καπιταλιστικού μοντέλου που περιέγραφε ο μουσάτος κύριος Κάρολος.

 Και εξηγούμαι!

 Ο μελισσοκόμος έχει στην διάθεση του όλα τα μέσα παραγωγής της κυψέλης (πλαίσια, κεριά, τροφές, κυψέλη, ακόμα και το ίδιο το ζωικό κεφάλαιο, τις ίδιες τις μέλισσες) αυτό το γεγονός θεωρώ ότι είναι αναμφισβήτητο από όλους σας. Και τίθεται το ζήτημα ποιανού την υπεραξία καρπώνεται, και σε τι ορίζεται αυτή η υπεραξία.

 Αν λοιπόν αγαπητοί μου φοιτητές ο Μελισσοκόμος ορισθεί ως ο κάτοχος των μέσων παραγωγής ως εργατικό δυναμικό μπορεί να ορισθεί το ζωικό του κεφάλαιο, ήτοι οι μέλισσες! Και υπεραξία η οποία καρπώνεται από αυτό είναι τα προϊόντα της κυψέλης τα οποία παράγουν οι μέλισσες πέρα από αυτά που είναι αναγκαία για την επιβίωση τους (κερί, βασιλικός πολτός, πρόπολη, γύρη και κυρίως μέλι!). Μερικές φορές μάλιστα αφαιρεί από την κυψέλη προϊόντα της και από αυτά που είναι αναγκαία για την επιβίωση του εργατικού της δυναμικού και τα αντικαθιστά με υποκατάστατα τους (σιρόπι, βανίλιες) για να καρπωθεί την διαφορά ανάμεσα στις αξίες των προϊόντων της κυψέλης από την μία πλευρά και των υποκατάστατων από την άλλη. Μια τακτική που θα την ζήλευε οποιοδήποτε άλλος καπιταλιστής στον κόσμο είναι φαινόμενο που το συναντούμε μόνο στον κλάδο μας. Μελισσοκομία, 1000 χρόνια μπροστά, 1000 χρόνια πρωτοπορία!

 Όσοι αισθάνονται την ανάγκη να χειροκροτήσουν έχουν την άδεια της έδρας να το κάνουν τώρα!

 Αρκετά!

 Φτάνει τόσο, συνεχίζουμε το μάθημα μας.

 Επίσης οι μελισσοκόμοι είναι πιστοί οπαδοί του δόγματος του Απαρτχάιντ! Και παρόλο που ως ορθοί καπιταλιστές δεν θα έπρεπε να ακολουθούν δόγματα πεποιθήσεων διαφορετικά από την τυφλή επιδίωξη του κέρδους, ωστόσο όμως πιστεύουν ακράδαντα στην καθαρότητα της φυλής και τον έλεγχο της αναπαραγωγής (όχι ευτυχώς όλοι! Υπάρχουν πλήθος λαμπρών παραδειγμάτων μελισσοκόμων πιστούς στο παραπάνω δόγμα που δεν τους ενδιαφέρουν ρομαντικούρες όπως η διατήρηση τη καθαρότητας της ράτσας, αρκεί να είναι όσο το δυνατό αποτελεσματικότερο το ζωικό τους κεφάλαιο).

 Οπότε αυτή η λαθεμένη πεποίθηση των μελισσοκόμων πάνω στην γενετική καθαρότητα του ζωικού τους κεφαλαίου τους οδηγεί να μην αποδέχονται τα νέα είδη βασιλισσών που έρχονται από διαφορετικούς τόπους και υπόσχονται τέτοια κέρδη και πλεονεκτήματα που μόνο στα όνειρα τους θα τα βλέπανε οι μελισσοκόμοι (αν και μερικοί επιμένουν ότι και μόνο στα όνειρα τους τα βλέπουν τελικά αυτά τα κέρδη οι μελισσοκόμοι. Προφανέστατα αυτά τα άτομα αποτελούν μηδενιστές αναρχοαυτόνομους  και δεν θα πρέπει να έχετε ουδεμία σχέση με αυτά!). Δυστυχώς το δόγμα του Ναζισμού σαγηνεύει την κατά τα άλλα αγνή καπιταλιστική ψυχή των μελισσοκόμων.

 Θα επανέλθουμε σε αυτό σε επόμενο μάθημα μας.

 Δεδομένο είναι επίσης ότι η κοινωνία των μελισσών είναι μια άκρως ιεραρχική κοινωνία που θυμίζει την κοινωνία των Φαραώ στην Αρχαία Αίγυπτο με την βασίλισσα στην κορυφή, ένα τεράστιο εργατικό δυναμικό να αποτελεί την παραγωγική βάση (εργάτριες), και μια ενδιάμεση μη παραγωγική τάξη να συμμετέχει μόνο στην κατανάλωση των αγαθών και να διασφαλίζει ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει το Status Quo  του μελισσιού (κηφήνες) όπως ακριβώς έκανε και το ιερατείο στην Αρχαία Αίγυπτο (Αν και οι παραπάνω αναρχοαυτόνομοι μηδενιστές εκθέτουν ψευδές θεωρίες σχετικά με την ψευδαίσθηση αυτής της οπτικής και ότι η βασίλισσα είναι στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη δούλα του μελισσιού. Φυσικά αυτή την τελείως αιρετική άποψη δεν μπορεί να την δεχθεί η Ανώτατη Μελισσοκομική Σχολή του Βορρά και κάθε μακρυμάλλης καπνιστηρομυρισμένος που την επικαλείται θα πρέπει να τίθεται δεμένος πάνω σε φλεγόμενη πυρά και μόνο!!!).

 Αυτή την πανάρχαια πλην αποτελεσματική ιεραρχία κάποιοι προσπαθούν να την ανατρέψουν εισάγοντας συστήματα εκμεταλλεύσεων των μελισσών με δύο βασίλισσες προσδοκώντας να μεγιστοποιήσουν τις αποδώσεις τους. Ευγενής μεν ο σκοπός αυτός από την καπιταλιστική άποψη, δυστυχώς δύσκολος στην πραγμάτωση του σε συνθήκες εκτός εργαστηρίου! Σε λίγο θα φτάσουν κάποιοι να ισχυρισθούν ότι αν εξαλείψουμε και την βασίλισσα μπορεί να αποκτήσουμε κέρδος από την διακοπή της γέννας και την αύξηση των αποθεμάτων υπεραξίας που μπορούμε να καρπωθούμε!

 Ενδιαφέρουσα προοπτική! Δεν λέω, αλλά μας ενδιαφέρει η μακροπρόθεσμη εκμετάλλευση του μελισσιού στο διηνεκές και όχι μόνο τα παροδικά κέρδη που μπορούμε να έχουμε. Δυστυχώς όμως όπως τονίζει ο μέγας μουσάτος Γερμανός φιλόσοφος Κάρολος: οι αποδοχές του εργατικού δυναμικού θα πρέπει να είναι επαρκώς υψηλές για να εξασφαλίζουν την "Αντικατάσταση του εργατικού δυναμικού" έτσι ώστε η εργατική τάξη να διαιωνίζει την παρουσία της στην αγορά και συνεπακόλουθα της αρπαγή από αυτήν της υπεραξίας που μπορεί να παράξει ( σε περίπτωση που μειωθεί ο αριθμός της εργατικής δύναμης θα πρέπει να δοθούν ανταμοιβές- παροχές για να αυξήσουμε πάλι την εργατική δύναμη οπότε μειώνουμε στο τέλος την υπεραξία που μπορούμε να αποσπάσουμε από αυτή!).

 Τέτοιες αιρέσεις υποσκάπτουν την μακροχρόνια καπιταλιστική δόμηση των σχέσεων του μελισσιού με τον μελισσοκόμο και επηρεάζουν την ποσότητα υπεραξίας που μπορούμε να υφαρπάξουμε από το μελίσσι. Μελισσοκόμοι που θα αποφοιτήσουν από την  Ανώτατη Μελισσοκομική Σχολή του Βορρά δεν επιτρέπεται να έχουν τέτοιες αιρετικές ιδέες στα μυαλά τους. Σβήστε ακόμα και την ίδια την γνώση της ύπαρξης τους! Η άγνοια είναι δύναμη όπως ανάφερε και ο Γεώργιος ο Όργουελ στο βιβλίο του 1984.

 Αυτά λοιπόν για σήμερα!

 Το μάθημα μας τελείωσε, και ελπίζω να εμπεδώσατε τις πολιτικοοικονομικές σχέσεις μέσα στο μελισσοκομείο καθώς και να διαμόρφωσε στο μυαλό σας την ταξική συνείδηση που θα πρέπει να διαμορφώσει κάθε φοιτητής της Ανώτατης Μελισσοκομικής Σχολής του Βορρά.

 Ελπίζω να πορευθείτε με αυτή την γνώση της ταξικής κατάστασης που θα πρέπει να σας διακατέχει έτσι ώστε να σταδιοδρομήσετε εκπροσωπώντας λαμπρά την μεγάλη σχολή από την οποία θα αποφοιτήσετε.

Είσαστε μελισσοκόμοι του Βορρά, το μέλλον σας ανήκει!


Dr Lazarus Von Rihenstain

Soho 15/8/2015


 Το παραπάνω κείμενο είναι ένας φόρος τιμής δικός μου προς έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες Συγγραφείς, τον Ηλία Πετρόπουλο, και το στιλ γραφής μου το έχω προσαρμόσει στο στιλ γραφής του στο βιβλίο του "Το εγχειρίδιο του Καλού Κλέφτη" . Γιατί ας μην ξεχνάμε και ένας μελισσοκόμος είναι σε ένα βαθμό ένας κλέφτης που αρπάζει ότι παράγει η μέλισσα χα χα χα. Ελπίζω να σας έκανε να χαμογελάσετε λίγο, γιατί δεν είναι η ζωή μόνο εργασία, εργασία, εργασία (εκτός και αν είσαι Γερμανός! Χα χα χα). Που και που χρειάζεται και λίγος χαβαλές! 






 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου