UA-50457385-1

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Για να μην ξεχνιόμαστε



 Σήμερα θα ήθελα να κάνω μια παράκληση.

 Βλέπω μέσα από τους τοίχους των φίλων μου στο Facebook, από τα blog των συνάδελφων μου bloggers, από τις ανακοινώσεις των μελισσοκομικών συλλόγων και συνεταιρισμών, ότι ένα μεγάλο μέρος των μελισσοκόμων συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των αγροτών στα Μπλόκα, και πολύ καλά κάνει.

 Διεκδικούν το δικαιώμα στην επιβίωση, και προσπαθούν να αλλάξουν ένα τελείως άδικο και ηλίθιο νομοσχέδιο που μπορεί να τους (μας) καταστρέψει τις μελισσοκομικές τους επιχειρήσεις, και το μελισσοκομικό τους μέλλον, όπως και να επηρεάσει το οικονομικό (και όχι μόνο) μέλλον της οικογενείας τους.

 Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που μπορεί να τους (μας) καταστρέψει τις μελισσοκομικές τους επιχειρήσεις, και το μελισσοκομικό τους μέλλον, όπως και να επηρεάσει το οικονομικό (και όχι μόνο) μέλλον της οικογενείας τους.

 Το ίδιο αποτελεσματικά και πολύ ταχύτερα μπορούν να το κάνουν και τα ραντίσματα των αγροτών που γίνονται χωρίς προειδοποίηση, τις ώρες που πετούν οι μέλισσες πάνω στα άνθη!

 Η παρουσία των μελισσοκόμων στα Μπλόκα όπου θα υπάρχουν χιλιάδες αγρότες (οι οποίοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν φάρμακα για τα ραντίσματα) είναι η τέλεια ευκαιρία να επικοινωνήσουν οι δύο κλάδοι της πρωτογενής παραγωγής (μελισσοκομία και γεωργική παραγωγή) που είναι τόσο αλληλένδετα συνδεδεμένοι μεταξύ τους (ο Θάνατος του ενός είναι ο Θάνατος και του άλλου, η ανάπτυξη του ενός είναι η ανάπτυξη του άλλου). 

 Ευκαιρία λαμπρή για να επισημάνετε την σοβαρότητα του προβλήματος των ραντισμάτων για την επιβίωση μας, καθώς και των οικογενειών μας, και να τους πείσετε για την ορθή χρήση και πρακτική των φυτοφαρμάκων έτσι ώστε να μην επηρεάζουν τα ραντίσματα τις μελισσοκομικές μας επιχειρήσεις.




 Αφίσα που δημιούργησε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ανατολικής Αττικής "Ο Κηφήνας" μια υπέροχη προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τους κινδύνους και σοβαρότητα των επιπτώσεων από τα λάθος ραντίσματα.

 Επίσης βλέπω ότι αρκετοί μελισσοκόμοι φέρνουν στα Μπλόκα τους κυψέλες, και τα φορτηγά τους. Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να βάλετε στις επιφάνειες τους (πλευρές κυψελών, πλαϊνοί μουσαμάδες στα φορτηγά) αφίσες σαν την παραπάνω (παρακαλώ και τους υπεύθυνους των μελισσοκομικών συλλόγων και μελισσοκομικών συνεταιρισμών που έχουν τέτοιο υλικό να το δώσουν στους μελισσοκόμους που είναι στα Μπλόκα για να το βάλουν σε εμφανή σημεία για όλους), για να γίνει ακόμα πιο εμφανή η παρουσία σας και η σημασία που έχει για εσάς, και το μέλλον σας, η ορθή χρήση των φυτοφαρμάκων (και εντομοκτόνων).

 Αν βρείτε πρόθυμα αυτιά πάνω στην προσπάθεια σας να ενημερώσετε, και να πείσετε τον αγροτικό κόσμο για την ορθή χρήση των φυτοφαρμάκων έτσι ώστε να προστατευτούν οι μέλισσες μακροπρόθεσμα το κέρδος από αυτή την προσπάθεια σας θα είναι τεράστιο για την αλλαγή της νοοτροπίας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, που μπορεί να οδηγήσει στην αρμονική συνύπαρξη των δύο αυτών αλληλένδετων κλάδων της πρωτογενούς παραγωγής.

 Αν δεν βρείτε πρόθυμα αυτιά.......................................................................


 Και μια δεύτερη παράκληση προς τους φίλους μου. 

 Παίδες θα ήθελα η συγκεκριμένη ανάρτηση να κοινοποιηθεί στους τοίχους σας, στις σελίδες σας, στις ομάδες σας, γιατί έχουμε μια τάση να ξεχνιόμαστε σχετικά με το τι αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τις μελισσοκομικές μας επιχειρήσεις, και  το μέλλον τους, καθώς και των οικογενειών μας. Καλό είναι σε αυτή την ευκαιρία που παρουσιάζεται να ξαναθυμηθούμε τα βασικά της επιβίωσης και να αδράξουμε την ευκαιρία για δράση που μπορεί να μας σώσει από πολλά πολλά προβλήματα στο μέλλον. 

 Οπότε ζητώ από εσάς να διαδώσετε το μήνυμα που θεωρώ ότι είναι καθοριστικό για την ύπαρξη του κλάδου μας τόσο όσο και το ασφαλιστικό ή το φορολογικό (ίσως και πολύ περισσότερο!!!).



Μότσανος Λάζαρος
Σοχός 29/01/2016 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου