UA-50457385-1

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Απόδραση από το Ελλαδιστάν



 Σεμνά μαιμούνια!

 Το να χάνει κάποιος την δουλειά του είναι τραγικό είτε δουλεύει για την ΕΡΤ, είτε για το MEGA, είτε για τον Μαρινόπουλο, είτε για τις εκκενώσεις βόθρων «ο Αχόρταγος»!

 Ένα τέτοιο γεγονός του τσακίζει την ζωή, του σκοτεινιάζει το μέλλον του καθώς και της οικογενείας του, μειώνει τις προοπτικές του για μια ζωή αξιοπρεπή και δυσκολεύει αφάνταστα την επιβίωση του, καθώς και κάθε ενός που εξαρτάται οικονομικά (και όχι μόνο) από αυτό το άτομο.

 Επίσης διαλύει τον κοινωνικό ιστό γιατί σε συνθήκες απόλυτης οικονομικής στασιμότητας όπως αυτές που ζούμε τώρα η μόνη σοβαρή επιλογή για επαγγελματική αποκατάσταση που έχει κάποιος συνήθως συνοδεύεται και με την ταυτόχρονη μετανάστευση του μακριά από την χώρα μας.

 Το να χάνονται επίσης αυτές οι θέσεις εργασίας και να μην αναπληρώνονται είναι τραγικότατο για την Εθνική οικονομία, είτε είναι του Ιδιωτικού τομέα (το 95% των απωλειών θέσεων εργασίας συνολικά τα τελευταία χρόνια) είτε του Δημοσίου τομέα.

 Κάθε οικονομία είναι ένα κλειστό σύστημα, και το κάθε τι μέσα σε ένα κλειστό σύστημα επηρεάζει όλα τα άλλα μέρη αυτού του συστήματος.

 Μην χαίρεστε αν χθες, σήμερα, αύριο, κάποιος χάσει την δουλειά του ή αναγκαστεί να αφήσει την χώρα μας για να επιζήσει ή για να βρει ένα καλύτερο μέλλον, μόνο και μόνο γιατί ανήκει σε διαφορετικό «στρατόπεδο» από αυτό που έχετε τεθεί εσείς λόγου ιδεολογίας, επαγγέλματος, γνωριμιών, ή και απλής τύχης.

 Και καλό χαρακτήρα δεν δείχνει αυτή η συμπεριφορά και νοοτροπία, αλλά ούτε και υψηλή νοημοσύνη!

 Είναι σαν να βρίσκεστε στο μέσο ενός πολύ πυκνού δάσους που το διαπερνά ένας μόνο δρόμος και από στις δύο εισόδους/εξόδους του δρόμου να υπάρχουν 2 εστίες φωτιάς που κινούνται προς το κέντρο του δάσους. Δεν έχει σημασία ποια από τις δύο φωτιές θα εξαπλωθεί γρηγορότερα μέσα στο δάσος, εσείς έτσι και αλλιώς είσαστε παγιδευμένοι μέσα σε ένα δάσος που καίγεται!!!

 Προσπαθήστε να σβήσετε την φωτιά διατηρώντας θέσεις εργασίας ή δημιουργώντας καινούριες, δεν είναι καιρός για χαιρεκακία και ρεβανσισμούς. Μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει η μοίρα αυτού του τόπου, αλλιώς το κοντέρ σε μια δεκαετία θα γράφει 1.500.000 - 2.000.000 νέοι Έλληνες μετανάστες κατόρθωσαν και έκαναν την απόδραση από το Ελλαδιστάν.

 Και εσείς θα συνεχίζετε να χαίρεστε που κάποιοι χάνουν τις δουλειές τους, και τις ζωές τους.

 Και το δάσος θα συνεχίζει να καίγεται με εσάς ακόμα παγιδευμένους μέσα του!!!


 Μέχρι την επόμενη ανάρτηση.

 Adios Amigos Locos


 Μότσανος Λάζαρος

 Σοχός 26/8/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου