UA-50457385-1

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Το φαινόμενο μελισσοκόμος ή γκρινιάζω άρα υπάρχω.


 Αυτή είναι η τελευταία μου ανάρτηση με θέμα την διαδικτυακή μελισσοκομία. Μια ανάρτηση που την υποσχέθηκα εδώ και καιρό στον εαυτό μου να την κάνω αλλά πολλές φορές αμφιταλαντεύτηκα σχετικά με το αν άξιζε να δώσω έστω και τον ελάχιστο χρόνο για να ασχοληθώ ακόμα μια φορά με τον μίζερο κόσμο των μελισσοκομικών ομάδων. Και σχεδόν είχα πείσει τον εαυτό μου ότι δεν έχει ούτε νόημα μια ακόμα ανάρτηση από την πλευρά μου για θέματα που τα έχω αναφέρει πολλάκις στο παρελθόν,  ούτε θα υπήρχε καμία επίδραση στους άλλους ακόμα μια τέτοια ανάρτηση (όσοι καταλαβαίνουν αυτά που γράφω ήδη έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από όλο αυτό το τσίρκο, όσοι αντιθέτως δεν καταλαβαίνουν το τι γράφω δεν έχουν καμία σωτηρία χα χα χα).

 Αλλά δυστυχώς τον τελευταίο καιρό το περίσσεμα αμετροέπειας, εμπάθειας, κακοήθειας όσων συνήθως πρωταγωνιστούν σε κάθε μίζερη κατάσταση μέσα στην διαδικτυακή μελισσοκομία έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο και πρέπει όσοι από εμάς είμαστε σοβαροί να ορίζουμε τα δικά μας όρια, και τα δικά μας «ως εδώ» για να διαχωρίσουμε την θέση μας από όλο αυτόν τον συρφετό από συμπλεγματικά άτομα που επιδιώκουν με κάθε τρόπο την προβολή τους μέσα στον μελισσοκομικό χώρο.

 Φυσικά εδώ θα περιμένετε το γνωστό μου ξεσπάθωμα ενάντια σε όλους και όλα ε?

 Λάθος!

 Αυτή η εποχή έχει περάσει ανεπίστρεπτη για μένα και καιρός είναι κάποιος άλλος να αναλάβει τον ρόλο του κακού που λέει σε όλους αλήθειες σχετικά με τον εαυτό τους και τις συμπεριφορές τους (Εάν υπάρξει κάποιος αντικαταστάτης μου σε αυτόν τον ρόλο! Εάν δεν υπάρξει αυτό θα σημαίνει πολλά σχετικά με το επίπεδο δουλοπρέπειας που υπάρχει μέσα στην διαδικτυακή μελισσοκομία, και θα συμφωνεί μάλιστα με την γνώμη που έχω για αυτή χα χα χα).

 Είπαμε εδώ έχουμε την τελευταία ανάρτηση για την διαδικτυακή μελισσοκομία και δεν λέει να έχω το γαύγισμα σε πλήρη ένταση. Αντίθετα θα δώσω μερικές συμβουλές σε όσους εκτιμούν την γνώμη μου (για όσους δεν την εκτιμούν άνετα υπάρχει μια θέση στην μπάντα μου. Πείτε τα στοιχεία σας και όπως λέει το τραγούδι «ο Μαύρος Γάτος» ελάτε στα όργανα μου να γραφτείτε χα χα χα). Καθώς και θα οριοθετήσω από εδώ και πέρα την συμπεριφορά μου όσο αφορά την διαδικτυακή μελισσοκομία.

 Πολλά είπαμε πάμε στο ψαχνό.

 Πρώτο και βασικό, μην χάνετε χρόνο σε μελισσοκομικές ομάδες και ατέρμονους διαλόγους μέσα σε αυτές. Ο «διάλογος» συχνά είναι μια επίφαση για αναβολή της δράσης (το γνωστό «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 40 μέρες κοσκινίζει»). Δεν έχετε καιρό για χάσιμο με βλακείες, μέρα με την μέρα το πλαίσιο λειτουργίας κάθε μελισσοκομικής επιχείρησης (και όχι μόνο) δυσκολεύει, όπως και οι συνθήκες της αγοράς στην οποία καλείστε να λειτουργήσετε (από άποψη συνολικής ζήτησης, κόστος παραγωγής, φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, υποβάθμισης του περιβάλλοντος και αλλαγής των κλιματολογικών συνθηκών). Τώρα είναι η ώρα για δράση και όχι για κουβέντες επιπέδου καφενείου και «ολοκληρωτικής» προσέγγισης κάθε θέματος στην μελισσοκομία ντεμέκ!

 Δεύτερον, ο φθόνος είναι βασική παράμετρος συνήθως της συμπεριφοράς των άλλων. Μην αφήνετε τον δικό σας φθόνο να σας καθορίζει την συμπεριφορά σας και την οπτική σας. Ναι υπάρχουν άτομα που μια χρονιά (ή και περισσότερες!) τα πάνε καλύτερα από εσάς μελισσοκομικά (μπορεί και οικονομικά, και κοινωνικά, ακόμα και γκομενικά χα χα χα), δεν είναι αυτός λόγος να τους φθονείτε. Αν πέσετε σε αυτή την λούμπα δεν θα μπορείτε να αναλύσετε ψυχρά και ορθολογικά το γιατί ο άλλος συγκριτικά με εσάς τα πάει πιο καλά. Αν εισχωρήσει η εμπάθεια μέσα στις αναλύσεις σας πιστέψτε με αυτές δεν θα είναι ορθές.

 Βλέπετε κάποιον που καταφέρνει κάτι που δεν καταφέρατε εσείς (περισσότερο μέλι ή βασιλικό πολτό ή αύξηση κεφαλαίου, ή έστω το ελάχιστο την δημιουργία ενός blog?) αναλύστε το λογικά χωρίς κανένα συναίσθημα. Τι κάνει αυτός που δεν το κάνω εγώ? Πολλαπλές τοποθετήσεις αυτός ενώ εγώ όχι? Πολλά χιλιόμετρα αυτός ενώ εγώ Αρντάν ζωή και κίνηση? Σκληρή δουλειά αυτός στα μελίσσια του ενώ εγώ πρωταγωνιστής σε παπαροσυζητήσεις σε μελισσοκομικές ομάδες? Πολλές ώρες γραψίματος αυτός απομονωμένος από αυτούς που αγαπά ενώ εγώ τσιπουροφονιάς μέσα στα μπαράκια και στα καφενεία? Αιματηρές οικονομίες αυτός για να αγοράσει έστω ακόμα και ένα μικρό εργαλείο ενώ εγώ ντόλτσε βίτα με τα μωρά? Καθαρή τύχη αυτός και εγώ ατυχία?

 Αν προσπαθήσετε να αναλύσετε το γιατί κάποιος πετυχαίνει ενώ εσείς όχι κάτω από το πρίσμα του φθόνου να είσαστε σίγουροι ότι μόνο η τελευταία εκδοχή θα σας φαίνεται πιθανή. Και τότε κατά πάσα πιθανότητα η ανάλυση σας θα είναι κουκουρούκου όπως και εσείς χα χα χα.

 Τρίτο, προσπαθήστε να απομονώνετε στις μελισσοκομικές ομάδες αυτούς που είναι κακοήθεις, εμπαθείς, συμπλεγματικοί (κομπλεξικοί) χαρακτήρες και προσπαθούν να επιβάλουν τον εαυτό τους για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες αυτοπροβολής τους ακόμα και εάν αυτοί είναι οι διαχειριστές των μελισσοκομικών ομάδων.

 Αν δεν το κάνετε αυτό και αφήσετε τα αλαλάζοντα κύμβαλα (κοινώς τενεκέδες χα χα χα) να κάνουν το κομμάτι τους τρομοκρατώντας, προσβάλλοντας, υποτιμώντας, όλους όσους γνωρίζουν ότι υπερτερούν σε κάθε τομέα της ζωής τους (και δεν εννοώ εδώ μόνο την μελισσοκομική) τότε θα μείνετε μονό με αυτούς (πάλι αναφορά στην σοφία του απλού λαού με το ρητό «ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα»). Αν δεν τους απομονώσετε όλους τους παραπάνω να είσαστε σίγουροι ότι όσοι αξίζουν μέσα στις μελισσοκομικές ομάδες ως μελισσοκόμοι και κυρίως ως άνθρωποί θα φροντίσουν να αποχωρίσουν μόνοι τους από αυτές (εάν δεν προλάβουν να τους «αποχωρίσουν» οι παραπάνω τενεκέδες εάν τυχαίνει να είναι και διαχειριστές των ομάδων χα χα χα).
   
 Εδώ και 9 χρόνια που είμαι στο facebook και σε μελισσοκομικές ομάδες το βλέπω να γίνεται διαρκώς αυτό. Κάθε χρονιά αρκετοί από τους ποιο αξιόλογους μελισσοκόμους και χαρακτήρες μέσα στις μελισσοκομικές ομάδες σιγά σιγά «σβήνουν» την παρουσία τους σε αυτές. Άτομα που τα είχα προσέξει εδώ και χρόνια και μου άρεσαν οι απόψεις τους, και η δουλειά τους, σιγά σιγά «χάνονται» από τις μελισσοκομικές ομάδες. Προτιμούν να απέχουν από όλη αυτή την γραφικότητα γιατί απλούστατα είναι σοβαροί άνθρωποι. Επίσης πολλοί σοβαροί επαγγελματίες μελισσοκόμοι δεν μπαίνουν στις μελισσοκομικές ομάδες για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Και αυτό είναι ακόμα μια τεράστια απώλεια. Και φυσικά η ευθύνη είναι δική σας γιατί δεν προστατεύετε τα αυτονόητα (στον τομέα της ευθύνης παιδάκια όπως βλέπετε δεν σας χαρίζομαι, και ούτε ποτέ θα σας χαριστώ χα χα χα).

 Και για το τέλος η πρόταση «Ο κάθε ένας κρίνεται». Για την συμπεριφορά του, για τις απόψεις του, για την κρίση του, για τις τακιμιές του (πάλι εδώ ο σοφός λαός είπε «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι!»). Δυστυχώς, ευτυχώς, αυτό ισχύει και θα ισχύει μέχρι να πεθάνει θερμοδυναμικά το σύμπαν χα χα χα. Άτομα που τα είχα ψιλά κατόρθωσαν και με απογοήτευσαν οικτρά εξαιτίας ενός από τα παραπάνω ή ακόμα και όλων των παραπάνω. Και φυσικά θα υπάρχουν επιπτώσεις σε αυτό (με πρώτη και σημαντικότερη το γκρέμισμα τους από εκεί ψιλά και την προσγείωση τους χαμηλά, πολύ χαμηλά, στις λάσπες!). Ευθύνη μου ήταν ότι δεν τους κατάλαβα νωρίτερα ενώ όλα τα σημάδια ήταν μπροστά μου. Λάθος μου και το παραδέχομαι. Έσφαλα, δεν θα ξανασφάλω! 

 Αυτή είναι η παραδοχή μου ότι δεν είμαι αλάθητος και εγώ (καλά το ότι δεν είμαι αυθεντία έτσι και αλλιώς το γνωρίζετε ήδη! Χα χα χα). Αναμένω την ίδια παραδοχή ότι σφάλατε στην κρίση σας σε άτομα που οικτρά σας απογοήτευσαν και από εσάς καθώς θα αυξάνει η εμπειρία σας αλλά κυρίως καθώς θα ξεδιπλώνουν όλες τις πτυχές της συμπεριφοράς τους και του χαρακτήρα τους όσοι τους έχετε βάλει ψιλά και εσείς.

 Αλλά μην την πείτε σε μένα, αλλά στον εαυτό σας. Εγώ έτσι και αλλιώς ήδη θα σας έχω κρίνει για αυτή την εμπιστοσύνη που δείξατε σε άτομα που δεν έπρεπε και θα έχω διαμορφώσει τις απόψεις μου για σας.

 Σκληρό και αυστηρό το παραπάνω που είπα ε?

 Έκπληξη!!!!

 Καλώς ήρθατε στον πραγματικό κόσμο μαναράκια μου όπου θα σας κρίνουν για κάθε τι που θα κάνετε!!!

 Μάθετε να κολυμπάτε, από εδώ και πέρα κάθε μέρα σας έτσι θα είναι!!! Χα χα χα

 Παραπάνω συμβουλές δεν έχει πια το κατάστημα, όσοι γουστάρετε να διαβάσετε πλήρως τις απόψεις μου για την διαδικτυακή μελισσοκομία υπάρχουν 3 χρόνια αναρτήσεις στο blog μου σχετικές για σας χα χα χα.

 Πάμε τώρα στο δια ταύτα.

 Ο Αρκούδας είπε ότι σήμερα τελειώνει η διαδικτυακή μελισσοκομία για αυτόν!!!! Τι σημαίνει αυτό? Θα πάψει να γράφει για την μελισσοκομία?

 Φυσικά και όχι!!!

 Δεν θα ξαναγράψω για την διαδικτυακή μελισσοκομία είπα, όχι δεν θα γράψω για την πραγματική μελισσοκομία (Αν και αν τολμήσει κάποιος να μου επιτεθεί να ξέρει ότι έχω πολλά ράμματα για τις γούνες πολλών, και δεν έχω πρόβλημα να γράψω και καμία 20αρια συνεχόμενες αναρτήσεις λούζοντας τον!!! Χα χα χα). Θα υπάρχουν διαρκώς αναρτήσεις όπου θα παρουσιάζω το μελισσοκομικό μου έργο, δραστηριότητα, επιχείρηση (αν και κάποιες γνώσεις μου θα ξανασκεφτώ εάν αξίζει να τις παρουσιάσω, ή αν θα τις παρουσιάσω στα πλαίσια αυτού του blog ή θα τις δώσω άλλη μορφή παρουσίασης, μια μορφή παρουσίασης που θα αξίζει περισσότερο για αυτές. Στο μέλλον αυτά). Απλώς δεν θα ξαναγράψω για μελισσοκομικές ομάδες (ή και blog), μελισσοπροφήτες και μελισσοδασκάλους, μελισσοκαρτάλια και μελισσαπατεώνες. Από εδώ και πέρα τους κομπλεξικούς και τους γραφικούς σας τους αφήνω να τους χειριστείτε εσείς χα χα χα.

 Οπότε η διαδικτυακή μελισσοκομία θα είναι εκτός θεματολογίας μου (όπως και οι θεραπείες και οι τοποθετήσεις).

 Τίποτα άλλο θα αλλάξει?

 Ναι θα αλλάξει ένας βασικός περιορισμός που έχω στην θεματολογία μου. Το να αποτελούν οι μελισσοκομικές αναρτήσεις το 50% τουλάχιστο των συνολικών αναρτήσεων μου. Δεν το έχετε αναληφθεί αυτό, αλλά ακόμα και με την αλλαγή σιγά σιγά της θεματολογίας μου, που έχω εξαγγείλει εδώ και χρόνια, και την πραγματοποιώ αργά μα σταθερά αυτή ωστόσο η παράμετρος παρέμενε σε ισχύ!

 Μέχρι τώρα!

 Από εδώ και πέρα δεν θα ισχύει όμως. Έχω παίδες υλικό για μη μελισσοκομικές αναρτήσεις για πολύ περισσότερες από 100 αναρτήσεις και δεν το έβγαζα μέχρι τώρα εξαιτίας αυτού του περιορισμού. Καιρός όμως είναι να απογειωθεί αυτό το blog και να ανταποκρίνεται ακόμα περισσότερο στα ενδιαφέροντα μου (οπότε κόβουμε τα μιζέρια και αυξάνουμε τα τρελά χα χα χα). Και καιρός είναι να μπει ακόμα περισσότερος κόσμος σε αυτό το blog που δεν έχει καμία σχέση με την μελισσοκομία. Όσοι γουστάρετε μπορείτε να ακολουθήσετε και αυτή την ρότα αυτού του blog, όσοι δεν γουστάρετε ξέρετε που είναι οι μελισσοπροφήτες και οι μελισσοδάσκαλοι χα χα χα.

 Αυτά λοιπόν τσακαλάκια μου, ώρα για να ανοίξουμε τα φτερά μας για ακόμα ευρύτερες θάλασσες και ορίζοντες που ξεδιπλώνονται μπροστά μας και να αφήσουμε πίσω ότι μας τελματώνει μέσα στην μιζέρια, την κακοήθεια, την εμπάθεια, και την γραφικότητα.

 Οι καλύτερες μέρες αυτού του ταξιδιού και αυτού του blog είναι ακόμα μπροστά μας.

 Εμπρός λοιπόν πάμε!!!!

 Adios Amigos Locos








Μότσανος Λάζαρος


Σοχός 20/12/2016

14 σχόλια:

  1. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    καλησπέρα στον αδελφό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ίντερνετ και η τεχνολογία μπορεί να μας ανοίξει τις πύλες για να εισέλθουμε σε καινούργιους κόσμους δεδομένων που ακόμα δεν μπορούμε να φανταστούμε.. Οι σημερινοί χρήστες του ίντερνετ δεν έχουν καταλάβει την ορθή χρήση της τεχνολογίας γι αυτό και τις περισσότερες φορές γίνεται κατάχρηση. εεεέ μια κατάχρηση απο αυτές είναι και οι μελισσοκομικές ομάδες που αναφέρεις. Μια μικρή αναφορά θα κάνω σε αυτό το θέμα... Φυσικά "εκει μέσα" δεν γίνεται διάλογος... θα μιλήσω για παράλληλους μονολόγους χωρίς αρχή μέση τέλος χωρίς καμία συνοχή κ.α συνεπώς το να ασχοληθεί κανείς εκεί μέσα για μένα είναι χάσιμο χρόνου εξ αρχής. Σαφώς και δεν υπάγεται αυτό το "πράγμα" στην εκπαίδευση και όποιος το διατυμπανίζει αυτό είτε ως καθοδηγητής είτα ως μάστερ .. οδηγεί τους υπόλοιπους σε πλάνη... Η υποτιθέμενη "γνώση" που εμπορεύονται πολλές απο τις μελισσοκομικές ομάδες συνήθως απο πίσω κρύβει διάφορους σκοπούς, κίνητρα κ.α
    Πέρα όμως απο τις ομάδες το άπλετο ίντερνετ και η απεριόριστη τεχνολογία που μας παρέχεται "απλόχερα" μπορεί μερικές φορές να έχει όφελος και προσωπικό και ομαδικό αρα και εθνικό ως "Έλληνες Μελισσοκόμοι". Αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε σωστά, λόγω ελλιπής γνώσης , οργανωτικότητας - συναδελφικότητας και αποπροσανατολισμού απο μερικούς "συναδέλφους" του κλάδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία το έθεσες το ζήτημα DreaM και με κάλυψες σχεδόν πλήρως.

      Η μόνη σου παράλειψη στην ανάλυση σου είναι η έλλειψη παιδείας και κρίσης που παρατηρείται στον γενικό σύνολο του πληθυσμού, που κάνει και το επίπεδο των περισσοτέρων που συμμετέχουν στις μελισσοκομικές ομάδες συνήθως χαμηλό (ατομίκα φυσικά και υπάρχουν και εξαιρέσεις!) και εύκολα κατευθυνόμενο.

      Κατα τα άλλα η ανάλυση σου ήταν πλήρης, ολοκληρωμένη, και ακριβής.

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς το ίντερνετ είναι σωρός. Αλλά πάντα υπάρχουν και αξιόλογα πράγματα ακόμη και μέσα στο σωρό. Υπάρχουν δυο "σχολές" η μια λέει απέχω πληρως από όλα αυτά και συγκεντρώνομαι στο εργο μου. Η άλλη λέει οτι εκτίθεμαι σε όλα αλλα μαθαίνω να τα φιλτράρω και να τα κρίνω με σκεπτικισμό. Η μελισσοκομία έχει κι άλλο ενα κακό. Μια σωστη συνταγή μπορεί να είναι και λάθος γιατί δεν εχουμε ποτέ δυο ίδιες συνθήκες εφαρμογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και επαυξάνω σελίδες ιστορίας, για την ακρίβεια έχω πέσει ανάσκελα και χτυπώ παλαμάκια και με τα τέσσερα αρκουδοπόδια μου.

      Χα χα χα.

      Διαγραφή
  4. Αξίζει να σημειωθεί οτι η πολυπληθέστερη μελισσοκομικη ομάδα του facebook (αξιόλογη πιστεύω) ξεκίνησε για πλάκα και αυτοσαρκασμό σε φάση "οι πανσοφοι γκουρού της μελισσοκομιας". Ε, πλέον υπάρχει κόσμος εκει περα που τους αποκαλεί "δασκαλους" και "ιερά τερατα" στα σοβαρά. Στην άλλη πλευρά έχουμε και τους "επικριτές" της ομάδας που τη βρίζουν σε στυλ "και ποιοι ειναι αυτοί που τολμάνε και αποκαλούνται δάσκαλοι" ή " λένε για δικά τους αυτα που έχουν οι πατέρες της μελισσοκομίας". Δηλαδή κατι που έγινε για πλάκα, απέκτησε κυριολεκτικό νόημα. Και οι μεν κ οι δε τους πηρανε πολυ στα σοβαρά. Το συγκεκριμένο παράδειγμα για το θέμα των αυθεντιών και των μαγικών συνταγών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αξίζει να σημειωθεί οτι η πολυπληθέστερη μελισσοκομικη ομάδα του facebook (αξιόλογη πιστεύω) ξεκίνησε για πλάκα και αυτοσαρκασμό σε φάση "οι πανσοφοι γκουρού της μελισσοκομιας". Ε, πλέον υπάρχει κόσμος εκει περα που τους αποκαλεί "δασκαλους" και "ιερά τερατα" στα σοβαρά. Στην άλλη πλευρά έχουμε και τους "επικριτές" της ομάδας που τη βρίζουν σε στυλ "και ποιοι ειναι αυτοί που τολμάνε και αποκαλούνται δάσκαλοι" ή " λένε για δικά τους αυτα που έχουν οι πατέρες της μελισσοκομίας". Δηλαδή κατι που έγινε για πλάκα, απέκτησε κυριολεκτικό νόημα. Και οι μεν κ οι δε τους πηρανε πολυ στα σοβαρά. Το συγκεκριμένο παράδειγμα για το θέμα των αυθεντιών και των μαγικών συνταγών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σελίδες Ιστορίας την συγκεκριμένη ομάδα και blog δεν την παρακολουθώ, μια που το 80% των διαχειριστών τους έχω γνωρίσει ήδη και θεωρώ ότι μόνο η πλήρης απαξία από την πλευρά μου τους αξίζει (και μάλιστα θεωρώ ότι σκοπός τους δεν ήταν ο αυτοσαρκασμός όταν διαλέγανε αυτόν τον πομπώδη και αμετροεπή τίτλο αλλά το πιστεύανε πλήρως ότι τους εκφράζει).Οπότε και θα μου επιτραπεί να μην σχολιάσω για το συγκεκριμένο σχήμα περισσότερο.

      Φυσικά μακάρι να ήταν αυτοί και μόνο ένα από τα στραβά της μελισσοκομίας και να μην υπήρχε τίποτα από όλα τα άλλα. Θα ήταν ένα αποδεκτό μειονέκτημα και παθογένεια μπροστά στην διάδοση της γνώσης που θα υπήρχε ανάμεσα στους άλλους Bloggers και τους μελισσοκόμους. Δυστυχώς οι παθογένειες στην διαδικτυακή μελισσοκομία υπήρχαν πολύ πριν από αυτή την ομάδα-blog και θα υπάρχουν πολύ μετά από αυτή.

      Το πρόβλημα βρίσκεται ακριβώς στους μελισσοκόμους που βασίζονται στο διαδίκτυο για την εκπαίδευση τους και την πλήρη έλλειψη ορθής κρίσης τους. Και ενώ ακριβώς αυτό εκμεταλλεύονται οι διάφοροι «διδάσκαλοί» και «Μεσσίες» της μελισσοκομίας για να κάνουν το κομμάτι τους, ωστόσο για αυτό δεν φταίνε αυτοί αλλά η γενική έλλειψη παιδείας που χαρακτηρίζει το Έθνος μας (και πολλά ακόμα Έθνη!).

      Υπέροχο και το δεύτερο σου blog! Εύγε! Περιμένω να δώ και την προσπάθεια σου για ένα ακόμα blog στον μελισσοκομικό χώρο. Ελλείψεις από άτομα με κριτική και ορθολογική σκέψη έχουμε στον μελισσοκομικό χώρο, από τους άλλους είμαστε τίγκα χα χα χα.

      Διαγραφή
  6. Πρωτα απ ολα Χρονια Πολλά με υγεία!!!! Τοτε μάλλον είναι σαν ανακαλύψαν τα social media με διαφορά φάσης 10 χρονων και να μη γνωρίζουν τους κινδύνους τους και βασικές νόρμες συμπεριφοράς. Εν πάση περπτωση ένας αρχάριος μπορεί υπό προϋποθέσεις να επωφεληθεί εκεί μέσα. Ναι δυστυχώς είναι αυτη η "τετριμμένη" έλλειψη παιδείας (από την εποχή των εκθεσεων του Παπανούτσου χαχαχα). Είναι και η κυριολεκτική σκέψη που ειναι ενα φαινόμενο της εποχής όμως. Ειναι η νέα μορφή βλακειας που μοιάζει με αυτή που περιγράφεται στο "1984". Δυστυχώς το μπλογκ της κριτικής σκέψης ειναι κατι που ξεκίνησε το 2010 και δεν το προχώρησα ποτέ. Απλά έκανα σχολιο από εκεί κατά λαθος. Μόνο με το ιστορικό μπλογκ θα ασχοληθώ, λόγω έλλειψης χρόνου. Για μελίσσομπλογκ παλι δεν το κόβω στο μέλλον διότι με δυο δουλειές που θα τρέχω (κυρια κ μελλισες), δεν θα προλαβαίνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια ευτυχισμένα, χρόνια μελένια σελίδες ιστορίας για σένα και κάθε άνθος της καρδιάς σου.

      Μην την ψάχνεις σελίδες ιστορίας σχετικά με το συγκεκριμένο Blog-ομάδα, έχουν τα ψυχολογικά τους προβλήματα κάποιοι εκεί μέσα, και είναι και πολλά, υπάρχουν πολλές ψυχολογικές θεωρίες που θα εξηγούσαν την συμπεριφορά τους, αλλά εγώ θα προσανατολιζόμουν περισσότερο είτε στην έλλειψη θηλασμού όταν ήταν μωράκια ή τον φθόνο του πέους στην εφηβεία τους για τα ψυχολογικά κίνητρα μερικών από αυτούς χα χα χα.

      Ναι θυμίζει αρκετά την εσκεμμένη μονοδρόμηση της σκέψης του Όργουελ (την κατασκευή συναίνεσης που αναφέρει και ο Τσόμσκι) αλλά περισσότερο θυμίζει τον «Γενναίο νέο κόσμο» του Χακσλεή όπου η πληθώρα των πληροφοριών τελικά τις κάνει άχρηστες γιατί καταβάλουν πλήρως την ικανότητα κατανόησης των ανθρώπων (με λίγα λόγια πληθώρα από ασήμαντες γνώσεις στις μελισσοκομικές ομάδες που δεν αποσκοπούν στην μεγιστοποίηση της απόδοσης του μελισσοκόμου αλλά σε ασήμαντες θεωρητικές λεπτομέρειες που ενδιαφέρουν μόνο τους πλήρως ειδικευμένους ειδήμονες πχ HMF στο μέλι από τα απολεπίσματα, ναι κακό εάν υπάρχει πολύ, αλλά αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή τροφοδοσίας το χρησιμοποιείς στην τροφή, το παιχνίδι λέγεται επιβίωση για τους επαγγελματίες μελισσοκόμους που ένας πχ επιστήμονας που είναι στην μισθοδοσία του κράτους δεν το καταλαβαίνει. Δυστυχώς αυτή την διαφορά δεν την καταλαβαίνει και ένας νέος μελισσοκόμος θα πάρει την γνώση HMF Πολύ = κακό και τέλος! Δεν θα του κόψει ότι δεν υπάρχουν επαρκή λεφτά στην μελισσοκομία για να χρησιμοποιείς την καλύτερη δυνατή ποιότητα και για τις τροφές των μελισσιών σε μέλι, και ότι η άλλη εναλλακτική που έχει ένας επαγγελματίας είναι πχ να μην ταΐσει στα πεύκα γυρεόπιτα και να μελίσσια να πέσουν με τα μούτρα μετά από αυτά. Θα έρθει ο νέος μελισσοκόμος και θα σου πετάξει μια κοινοτυπία του στιλ «Η καλύτερη τροφή για τα μελίσσια είναι το μέλι» όπως παπαγαλίζουν και όσοι δεν έχουν μόνη πηγή εισοδήματος τα μελίσσια, και εσύ σαν επαγγελματίας μελισσοκόμος το μόνο που θα σκεφτείς είναι το «Θα φας καλά γκάβακα! Μέχρι να κόψεις τις μαλακιές έχεις να δουλεύεις αβέρτα χρονιές με πλήρες παθητικό» χα χα χα).

      Και χαζά μην ακούω! Μελισσομπλόγκ θα κάνεις για να παρουσιάσεις την δουλειά σου και τα προϊόντα σου (το μέλι σου και την επιχείρηση σου) εάν δεν παρουσιάσεις και διαφημίσεις εσύ τον εαυτό σου κανένας δεν θα το κάνει για σένα. Μέρος της μελισσοκομικής σου εργασίας θα είναι και αυτό. Γιατί αλλιώς θα φτάσεις να παράγεις μέλι και να το σκοτώνεις στην χονδρική. Και αυτό δεν είναι απλώς έγκλημα αλλά και αμαρτία χα χα χα.

      Διαγραφή
  7. Καλά Όποιος ειναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέει ( και κάνει και 30 χρόνια επιτυχίες με τα τόσα που λέει). Και για HMF θα μιλήσει και για την ψαγμένη αφαρμακη αντίβαρροα μεθοδο και για το τάισμα με τίμιο μέλι κατά το ξεχειμώνιασμα το οποίο εφαρμόζει. Και οσον αφορα εμενα ναι έχεις δίκιο για το μελισσομπλογκ... Μακάρι να φτάσω στην ανάγκη αυτη γοργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή