UA-50457385-1

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ο μεγαλύτερος εχθρός της Μέλισσας


 Για να κάνουμε μια σύντομη ανάρτηση σήμερα σχετικά με τον μεγαλύτερο εχθρό της Μέλισσας.

 Ο οποίος και φυσικά είναι ο μελισσοκόμος (ο κακός μελισσοκόμος).

 Τι λες ρε αρκούδα πάλι? Είναι δυνατό να είναι ο μελισσοκόμος ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας?

 Μα φυσικά! Και μπορώ να το αποδείξω.

 Ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας είναι ο Μελισσοκόμος γιατί είναι ικανός να της δώσει Ασπιρίνη, Λιζοπαϊν, Μπανάνα, Αλόη Βέρα, Σκόρδο, ακόμα και Χλωρίνη (!!!!!) για να την «θεραπεύσει» από διάφορες ασθένειες γιατί έτσι άκουσε από κάπου, κάποτε, και προσπαθεί να πείσει και τους άλλους ότι τα διάφορα μαντζούνια που ταΐζει στις μέλισσες του είναι και αποτελεσματικά και ασφαλή για αυτές.

 Ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας είναι ο μελισσοκόμος γιατί είναι ικανός να βάλει ναφθαλίνη μέσα στα πατώματα με τα χτισμένα κεριά που έχει στην αποθήκη του για να τα προστατεύσει από τον κηρόσκορο.

 Ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας είναι ο μελισσοκόμος γιατί είναι ικανός να τροφοδοτεί με σιρόπι (ακόμα και εξωτερικά) σε ανθοφορίες επικίνδυνες για λεηλασίες (πχ σουσούρα) ακόμα και όταν έχουμε σε αυτές παύση της νεκταροέκκρισης.

 Ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας είναι ο μελισσοκόμος γιατί είναι ικανός να κάνει τρύγους όταν έχει πάψει η εξωτερική νεκταροέκκριση στην περιοχή που είναι.

 Ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας είναι ο μελισσοκόμος γιατί είναι ικανός να μην κάνει επιθεωρήσεις όταν πρέπει ή να βάζει πλαίσια όταν τα χρειάζεται το μελίσσι, και μετά να βγάζει περήφανος φωτογραφίες (που θα τις δημοσιεύσει μάλιστα!!!) από τις γλώσσες κερί που χτίσανε οι μέλισσες λίγο πριν τις καταστρέψει.

 Ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας είναι ο μελισσοκόμος γιατί είναι ικανός να αφήσει τα μελίσσια χωρίς αποθέματα λόγου ληστρικών τρύγων, και ταυτόχρονα να μην μεριμνήσει να τροφοδοτήσει με τροφές τον χειμώνα με αποτέλεσμα να δολοφονήσει το μελίσσι από πείνα.

 Ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας είναι ο μελισσοκόμος γιατί είναι ικανός και να σκοτώσει εσκεμμένα το μελίσσι στα τέλη του φθινοπώρου για να μην ξοδεύει τίποτα σε τροφές όλο τον χειμώνα.

 Ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας είναι ο μελισσοκόμος γιατί είναι ικανός να μην ασχοληθεί να μάθει την απλή μέθοδο των τριών για να βγάζει ορθές αναλογίες στις προληπτικές θεραπείες που προτείνουν οι ερευνητές με αποτέλεσμα να τις καθιστά μη αποτελεσματικές.

 Ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας είναι ο μελισσοκόμος γιατί είναι ικανός να μην μετακινεί διαρκώς τα μελίσσια του στο κυνήγι της νεκταροέκκρισης, παρόλο που θεωρεί δεδομένο ότι τα αποθέματα του σε μέλι, κερί και γύρη του ανήκουν πλήρως.

 Ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας είναι ο μελισσοκόμος γιατί είναι ικανός να δίνει αβέρτα «βιταμίνες», είτε ζωικές πρωτεΐνες (κάτι παρόμοιο που έγινε και με τις τρελές αγελάδες) για να έχουν «Θεαματική» ανάπτυξη.

 Ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας είναι ο μελισσοκόμος γιατί είναι ικανός όταν μετακινεί τις μέλισσες να είναι τελείως απρόσεκτος και να μην μεριμνά να στερεώνει πλαίσια, να κλείνει καλά τις κυψέλες, να τροφοδοτεί με νερό σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες όταν μετακινεί, ή ακόμα και να ξεχνά να ανοίγει τις πόρτες στις κυψέλες όταν τελειώνει η μετακίνηση. 

 Ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας είναι ο μελισσοκόμος γιατί είναι ικανός να βάλει φωτιά στα δάση που βρίσκονται τα μελίσσια του με τον απρόσεκτο χειρισμό στο καπνηστήρι του.

 Ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας είναι ο μελισσοκόμος γιατί είναι ικανός να βάλει τα μελίσσια του μέσα σε ρέματα που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να πλημμυρίσουν γιατί «εκεί τον βόλευε».

 Ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας είναι ο μελισσοκόμος γιατί είναι ικανός να δηλητηριάσει ή να καταστρέψει τα μελίσσια άλλου μελισσοκόμου για να τον διώξει από την περιοχή που θέλει να έχει μόνο για αυτόν.

 Ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας είναι ο μελισσοκόμος γιατί είναι ικανός να πει ψέματα για το που υπάρχει νεκταροέκκριση για να οδηγήσει άλλους μελισσοκόμους να φθείρουν τα μελίσσια τους σε «ερήμους νεκταροέκκρισης».

 Για αυτούς και δεκάδες ακόμα λόγους τσακαλάκια μου ο μελισσοκόμος (ο κακός) είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας.

 Σας έχω αφήσει πολύ στην λάσκα τον τελευταίο καιρό και αρχίσατε μερικοί, μερικοί, να χαλαρώνετε και να ρετάρετε! Προσέξτε, ξεσπαθώνω εύκολα και το σπαθί μου διψά πάντα για αίμα χα χα χα

 Τάδε έφη και σήμερον Αρκούδας, γνωστός και ως Αρχηγός των "Καλός μελισσοκόμος είναι ο νεκρός μελισσοκόμος αλλά και πάλι βρωμάει" μελισσοκόμων.

 Μέχρι την επόμενη ανάρτηση.........



Adios Amigos Locos










Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 23/4/2017


3 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Άρχισαν οι «Φωστήρες» στις μελισσοκομικές ομάδες να χρησιμοποιούν ακόμα και betadine στις μέλισσες τους? Συγνώμη Μανώλη αλλά αυτό δεν το ξέχασα, απλούστατα δεν το ήξερα καν!!! Έχω φύγει από τις μελισσοκομικές ομάδες εδώ και χρόνια και προφανέστατα έχω χάσει αβέρτα επεισόδια από το φολκλόρ και την γραφικότητα σε αυτές χα χα χα

      Διαγραφή